Šarčević razrešio direktora Srednje škole u Barajevu

Ostavite komentar


  1. A da li bi Vi novinari ikako mogli ikada da propratite krivične prijave protiv maloletnika i kako se, i da li se ikako, cela priča završi. Ako slučajno ima presuda, objsvite ih (naravno bez imena) kso prevenciju, i biće efekta, vrlo brzo. Ovako klinci stiču utisak da šta god da urade proći će nekažnjeno

  2. Umesto sagledavanja problema vlast nudi „prečice“ kriv je direktor škiole. Naše školstvo, koje je nekritički shvatilo ideje prosvetitelja i pozitivista, nalazi se na kulminacionoj tački jedne retrogradne oscilacije. Težište je stavljeno na znanje, na nektitičko „bubanje“ savremenih naučnih teorija (na gradivo koje nije u skladu sa prihologijom dece u tom uzrastu), a nauštrb socijalizacije i pedagogije. Primarno u našim školama mora biti razvoj i nega socijalnog i kulturnog zdravlja, razvoj sinergije i empatije, primarno mora biti podsticanje humanističkog obrazovanja te razvoja slobodnih, kritički nastojenih budućih građana duštva. Ako želimo socijalizovati omladinu moraćemo promeniti neke temeljne pretpostavke koje čine srž našeg načina mišljenja i ponašanja tj. samu kulturnu paradigmu, ova paranoidna, šizofrena kulturna matrica (od 1990.) koja je bazirana na iracionalnom, na teorijama zavere, mržnji, svaki dan pokazuje svoje razorno lice i naličje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.