Šarić se sumnjiči za ubistvo Milovca 1Foto: Krik.rs

Narko-bos Darko Šarić sumnjiči se za ubistvo jednog od svojih najbližih saradnika za šverc kokaina, Milana Milovca, zvanog Cigla, saznaje KRIK. Sumnja se da je Šarić prošle godine organizovao njegovo ubistvo u Ekvadoru.

Milovcu se sudilo u odsustvu, pa je presudom kojom je Šarić osuđen na 15, on osuđen na 11 godina zatvora. Ova presuda u međuvremenu je pala, pa je u februaru ove godine suđenje počelo ispočetka pred Apelacionim sudom u Beogradu. Iako je optužen, Milovac nikada nije ušao u sudnicu – pobegao je pre nego što je policija uspela da ga uhapsi 2009. godine u akciji „Balkanski ratnik“. Tokom suđenja nalazio se u Južnoj Americi, a pravosnažnu presudu nije dočekao, jer je ubijen prošle godine u Ekvadoru.

Prema pisanju KRIK-a, Milovac je, kao jedan od ključnih ljudi Šarićevog kartela optužen za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Bio je nadležan za Italiju – ugovarao je prodaju kokaina italijanskim kriminalcima i organizovao nižerangirane članove grupe koji su vršili isporuku droge.

Kako KRIK piše u optužnici je opisana prodaja 100 kilograma kokaina koji je iz Južne Amerike stigao u Italiju, a koju je organizovao Milovac. On je, naime, naredio drugim članovima grupe da u oktobru 2008. ovu drogu prevezu iz skladišta u Pizi u Milano, a za prevoz je bio zadužen Milan Puljarević koji je u grupi imao ulogu kurira. Nisu, međutim, znali da ih prati italijanska policija koja je Puljarevića zaustavila na auto-putu ka Milanu. Policajci su pronašli kokain u skrivenim bunkerima u automobilu i uhapsili Puljarevića.

Juče je u Hrvatskoj uhapšeno deset osoba u okviru iste međunarodne saradnje čiji je rezultat današnje hapšenje Darka Šarića. Uhapšenima u Hrvatskoj na teret se stavljaju skoro ista dela kao uhapšenima u Srbiji.

Kako je saopštio Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK), uhapšeno je deset osoba koje se terete da su između ostalog organizovali kriminalne grupe, neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet droge, počinili teško ubistvo, nabavljali oružje…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari