Saslušan osumnjičeni za saobraćajnu nezgodu na Pančevačkom mostu: Tužilaštvo zbog opasnosti od bekstva tražilo pritvor 1Foto: N1

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je saslušalo S.K., nemačkog državljanina koji se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu na Pačevačkom mostu u kojoj su život izgubile dve osobe.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudu predložilo da se prema S.K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana imajući u vidu da je u pitanju strani državljanin i da postoji opasnost od bekstva.

Kako su saopštili iz Prvog osnovnog tužilaštva, oni će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Dežurni zamenik tužioca koji je prisustvovao uviđaju već je naložio da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

S.K. se sumnjiči da je počinio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

On je u ponedeljak popodne vozeći automobil marke BMW u smeru ka gradu izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su život izgubili J.T. i J.D.

Kako su mediji pisali, BMW je udario u teretno vozilo, nakon čega se kabina teretnog vozila odvojila, probila zaštitnu ogradu i pala sa mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari