Saslušani osumnjičeni za preprodavanje narkotika 1

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Pavle O. (33) i Nikola M. (21) zbog sumnje da su zajedno sa već procesuiranim Petrom B. kao grupa preprodavali narkotike.

Pavle O. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Nikola M. negirao izvršenje krivičnog dela, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

     Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a Pavlu O. i zbog opasnosti od bekstva.

Svoj trojici se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naredbom o proširenju istrage Petar B, Pavle O. i Nikola M. se sumnjiče da su kao grupa, po prethodnom dogovoru, radi dalje prodaje, od NN lica kupili veću količinu različitih opojnih droga, kao i sredstva koja služe za razmeru i pakovanje droge.

Narkotike su držali u kući Petra B. (35) u Krnjači, u kojoj je policija pronašla i zaplenila 22 kilograma marihuane, 2 kilograma amfetamina, 700 grama hašiša, 150 ekstazija, mašina za vakumiranje i 2 elektronske vagice za precizno merenje.

Podsećamo, Petar B je uhapšen u petak, a nakon dva dana skrivanja u štek stanu u nedelju je uhapšen i Pavle O. za kojim je bila raspisana potraga.

Zajedno sa njim uhapšen je i vlasnik tog stana Nikola M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.