Sastanak glodura NIN-a i nove vlasnice Jelene Drakulić odložen za četvrtak 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Sastanak koji je danas trebalo da održe glodur NIN-a i nova vlasnica ovog nedeljnika Jelena Drakulić – Petrović, pomeren je za sutra, potvrdio je za Danas Milan Ćulibrk, glavni i ogovorni urednik NIN-a .

“Sastanak je odložen za sutra, jer su navodno danas u Beogradu predstavnici Ringiera i imaju sastanke sa novim vlasnikom”, izjavio je Milan Ćulibrk za Danas.

On je rekao da će prvo on i nova vlasnica NIN-a održati  sastanak, a potom će se održati i redakcijski sastanak.

Podsetimo, vest da Kompanija Ringier Srbija više nije vlasnik nedeljnika NIN, nego da ga preuzima dugogodišnja generalna direktorka te kompanije Jelena Drakulić Petrović odjeknula je medijskom scenom u zemlji.

Pogotovo, što u sklopu kompanije na čijem je čelu do juče bila nova vlasnica NIN-a posluju Blic, a ranije i drugi mediji okarakterisani kao provladini.

Glavno pitanje koje se ovih dana nameće je s kojim ciljem je došlo do ovog poteza, da li on predstavlja negovanje medijskog pluralizma ili lakši način kontrole, hoće li se uređivačka politika NIN-a promeniti?

„Dok ga ja budem uređivao, NIN će izgledati kao što je izgledao i do sada“, izjavio je za Nova. rs Milan Ćulibrk glavni urednik ovog nedeljnika, prepoznatljivog po istraživačkim tekstovima i kritici vlasti.

„Ne bih se izuvao pre vode, sačekaćemo da vidimo šta se od redakcije očekuje. Ja ne umem i neću da pravim drugačiju vrstu novina, to je sve što znam“, rekao je za prtal Nova Ćulibrk.

On je dodao da je Ringier privatna firma i da ima pravo da radi sa svojim vlasništvom šta god.

„To je ugovor između kompanije Ringier i nove vlasnice. Meni je svejedno ko mi je vlasnik dok mi kao redakcija možemo da radimo svoj posao kao što smo ga radili do sada“, zaključio je Ćulibrk i dodao da se u sredu, to jest, danas, očekuje sastanak sa upravom, nakon čega će se znati više detalja i sve će biti jasnije.

Sastanak će ipak biti sutra (četvrtak) na dan izlaska novog broja NIN-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari