Saudijski kralj Abdulah izašao je iz bolnice u Njujorku „u dobrom zdravstvenom“ stanju, posle jednomesečnog lečenja zbog operacije na kičmi, javili su juče državni mediji u Saudijskoj Arabiji.


Na televizijskim snimcima vidi se kako osamdesetsedmogodišnji monarh korača hodnikom bolnice. Saudijska Arabija kontroliše više do petine rezervi nafte u svetu i jedan je od vodećih investitora u američke državne obveznice, tako da je njena stabilnost od velikog značaja za SAD i šire.

Saudijski kralj je od dolaska na vlast pre pet godina počeo da sprovodi niz „opreznih“ reformi. U njegovom odsustvu u zemlju se vratio princ Sultan koji i sam ima više od osamdeset godina i zdravstvene probleme da rukovodi kraljevinom kako bi se američkim i drugim saveznicima pokazalo da neće doći do vakuuma na vlasti. „Kralj Abdulah je napustio Prezbiterijansku bolnicu, neka mu bog da zdravlja“, javila je Saudijska novinska agencija (SPA) napominjući da će taj monarh ostati u Njujorku radi oporavka i fizikalne terapije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari