Savet za štampu: List Danas nije prekršio Kodeks neobjavljivanjem Pašalićevog demantija

Ostavite komentar


  1. Ovaj tzv. Zastitnik gradjana – ombudsman je slika i prilika propasti Srbije. Umesto da stiti vladavinu prava i gradjane on se okomio na njegove saradnike i nezavisne medije. Nazalost, kao i devedesetih, samo gradjani ce platiti cenu njihovog pogresnog izbora.

  2. On se nekom zali? Pa gde je opozicija da podnese kruvicnu prijavu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja, jer je u DRZAVNI ORGAN zaposlio SNS bota koji ne ispunjava uslove i time ostetio budzet drzave? Mozete i vi gospodo novinari, imate dokaze, on zalbu, a vi krivicnu prijavu. To bi bio presedan u istoriji

    1. U cemu je razlika sto informer ili danas ne objavljuju demante
      Ama bas nikakva. 2 suprostavljene strane koje sve rade uinat i suprotno od one druge. I sada mi kao trebamo slepo da podrzavamo jednu stranu. Lazete u ime neke vase istine i jedni i drugi i zato vas i narod i ne podrzava i kaze sve su to ista g. samo drugo pakovanje

      1. Sad sam procitala zapisnik. On se zalio u nase ime, u ime nas zaposlenih u Strucnoj sluzbi. Ovo je i sramno i protivzakonito. Dokle, sefe, dokle? Zalba je trebala da bude odbacena jer je podneta od strane neovlascenog lica. Spisak zaposlenih, potpisi i tek onda je zalba uredna. Ja cu ga tuziti. Dosta je bilo maltretiranja.

    1. Ova vest je slika potpunog apsurda zemlje u kojoj zivimo. Ja radim u ZG i gledam potpuno ludilo svaki dan. I zaista nema smisla sto ne objavljujete komentare….sve….

  3. Sramota za instituciju! Zastitnik gradjana, kao mnogo puta do sada, promasio temu i sustinu. Sta tek gradjani da ocekuju od takvog zastitnika kad Pasalic sam sebe ne moze da zastiti.

  4. Molim Zaštitnika građana da prestaje da se sakriva iza Stručne službe i da je ne instrumentalizije kako mu kada odgovara. Nije Stručna služba bila pozvana od novinarke za izjavu nego on lično, pa neka se onda u svoje ime i žali, ukoliko već smatra da je list „Danas“ postupio nekorektno. Ne služi Stručna služba za njegovo lično promovisanje, a ni kao paravan za zaklanjanje u slučaju neke medijske neprijatnosti. A tek Stručna služba ne želi da se povlači po novinama u ovakvom kontekstu, jer apsolutno nema nikakvog interesa, niti motiva da bije bitke g. Pašalića. Manite se činovnika i istupajte u svoje ime i za svoj račun.

    1. Naravno, kao sto i platu prima na svoj racun, deset puta vecu od mladjeg savetnika (sa pravnim fakultetom)

  5. Sad sam procitao zapisnik sa sednice. Nas sef je ladno podneo zalbu u ime Strucne sluzbe. Sram te bilo. Odakle ti pravo, od koga si trazio saglasnost da se obracas u bilo cije ime. Od mene nisi, a ja sam zaposlen u Strucnoj sluzbi na neodredjeno vreme. Kakav manipulator.
    Objavite komentar, a sama zalba je trebala da bude poslata na dopunu, dok je ne potpisu svi zaposleni u Strucnoj sluzbi, a ako ne potpisu svi zaposleni da bude odbacena. Bruka

    1. Zalio se Zoran Pasalic, a potpisano kao Strucna sluzba. Ja radim u Strucnoj sluzbi na neodredjeno vreme i nikome nisam dala saglasnost da se zali u moje ime. Prevarant. Pa ovo je strasno. Meni je bas drago sto objavljuju tekstove o tebi. I jos su blagi sta u stvari radis. Gospodo novinari, ukoliko imate mogucnost, obavestite ambasadore sta radi ZG Srbije. Sokirana sam.

  6. Zalio se Zoran Pasalic, a potpisano kao Strucna sluzba. Ja radim u Strucnoj sluzbi na neodredjeno vreme i nikome nisam dala saglasnost da se zali u moje ime. Prevarant. Pa ovo je strasno. Meni je bas drago sto objavljuju tekstove o tebi. I jos su blagi sta u stvari radis. Gospodo novinari, ukoliko imate mogucnost, obavestite ambasadore sta radi ZG Srbije. Sokirana sam.

  7. Imenovanjem jednog Zorana Pasalica za Ombudsmana, iliti Zastitnika gradjana(!), i ova – izuzetno vazna i nezavisna – drzavna institucija (kao i brojne druge, uostalom), „majstorski“ je obesmisljena i potpuno lisena svoje izvorne funkcije (svoga „raison d’être“), pa, jednostavno, ne sluzi vise – nicemu!

  8. Savetnici, od generalne sekretarke, preko PR i citavog odeljenja medijskih experata pa do eksterne agencije su iskusnog pravnika, bivseg sudiju i advokata savetovali i objasnjavali mu da Danas urusava njegov ugled i cast. Naravno da bi neko mogao da mu unisti ugled potrebno je da ga prethodno ima. Skupa je to igrarija ovog gospodina i njegovih poslusnika, sto onih koje je doveo sa sobom tako i ovih koje je pribavio. Skupo i sramno

  9. A šta na to kaažu medijski eksperti i savetnici kojima ste okruženi, zaštitnikče? Da li ste ih pitali gospodine Pašaliću da Vam objasne kako to da žalba, za koju su Vam garantovali da je osnovana, Savet nije uvažio? Pa zašto ih plaćate (ali parama iz budzeta) pa bi bilo normalno da Vam svi ti viši savetnici, PR, generalna sekretarka, angažovani eksterni stručnjaci objasne što su Vas pogrešno savetovali. A sa druge strane – zar je Vama kao vrsnom pravniku potreban savet radio ocene opravdanosti podnošenja žalbe? Pa takvom stručnjaku, kao što ste Vi, treba i mora da bude jasno da je došao momenat da se svojim drugovima, koji su Vas tu postavili, zahvalite što su Vam omogućili da dve godine svakog meseca primate po 3,5 hiljade evra, da putujete sa svojom svitom, da pomerate zaposlene sa jednog na drugo radno mesto u zavisnosti od toga koliko Vam je ko gadosti o Vašem prethodniku rekao…Dosta je bilo, Nešarmantni Zaštitniče Ničega…. Krenite, polako, bez panike ka izlazu iz Deligradske 16. To bi bilo jedino dobro za građane Srbije, jer ko ne štiti sebe taj ne ume ni taj napaćeni narod na čijoj grbači živi kao Nedodirljivi… I ne zaboravitesve Vaše, kako dovedene tako i prisvojene prilepke i preletavčeviće da povedete.

  10. Ne znam sto mi se cini da tekstovi i komentari o radu institucije ZG imaju veze sa novom sistematizacijom radnih mesta koja je u toku.Neki su izgleda nezadovoljni ali ne smeju da se potpisu imenom i prezimenom nego salju komentare sa pseudonimom…jad i beda, pa i vi ste institucija

    1. Sta rece ja? Sefov savetnik, kada ima ovakve savetnike, neprijatelji mu i ne trebaju. Pozdrav za hrabru Ja, potpisa se, a mi ne smemo. I nisam deo ovog cirkusa od institucije. Moj poslodavac je RS, a ne Pasalic i njegove ulizice. Cao.

    2. A ti si hrabra, pa si se potpisala. E, ovo vam je slika i prilika Pasaliceve ulizice i institucije ZG trenutno. Na sledecoj sistematizaciji ces ti biti nerasporedjena, misli malo o tome.

      1. Ljudi, nema potrebe da odmah upirete prstom u druge koji ne misle kao vas nekolicina. Ne trebate li da radite posao za koji vas plaća poslodavac- RS umesto što radno vreme provodite pišući komentare? U krajnjoj liniji, ako ste nezadovoljni poslodavcem, sefom ili čime god, zašto ne promenite poslodavca-RS? Ima puno drugih mesta i privatnih poslodavaca kojima biste mogli da pokažete svoja znanja i kvalitete ako se već ne slažete sa novom sistematizacijom. Nema potrebe da se toliko „žrtvujete“.

        1. OPET JA, a da li si ti to odvojila vreme od svog godisnjeg odmora da pises komentar? Au, pa stvarno svaka ti càst – dobices od sefa resenje!

        2. Ne trebate….pravilno je ne treba, vrati se koleginice u osnovnu skolu. Ima drugih poslodavaca, naravno, za mene nije problem. Ali ce tebi biti, kada sef ode, bices nerasporedjena. Obecavam ti. Samo sto ti neces naci ni drugog poslodavca i to ti obecavam. Znam te, znas me i znas da ne blefiram, a i da mi se moze.

        3. Da promenimo poslodavca, Ona ne razume da je poslodavac Republika Srbija. A za ne trebate, odmah bi trebala da se vratis u osnovnu skolu. Opusti se duso, primaces po 160000, stedi novac, zasluzila si, sef ceni cinkarose, posto ces nakon sledece sistematizacije ostati bez posla. Budi sigurna da ce tako biti. I potrudicu se da te nikada niko ne zaposli. I uspecu. Uvek mi uspe. Inace nisam nezadovoljna, meni je super.

          1. Mico, oni ne shvataju kome su se zamerili. Nemoj im otvarati oci…..i debil bi shvatio razloge dolaska dame. Kada im dama bude potpisivala resenja, bice njima ne trebate. Opasna, surova, hladna, sa svim mogucim i nemogucim kontaktima. Cudo. I nju ne unapredjuju. Kako su se zeznuli. Ali ona ne prasta i sve vrati trostruko. Inace, meni se ni ne javlja, ja sam u decembru dobila unapredjenje. Valjda mi nece zameriti. Par puta sam joj se obratila, jedva mi je hladno odgovorila. Ne prica skoro ni sa kim. Opasnaaaaaa. Sefe, zasto? Ajd sto ce on da da ode, nego sto ce i svi njegovi.

          2. Normalno da ti je super. Svaki dan imas tri plate na sebi, arogantna si, hladna, previse inteligentna, poznajes sve zive, ne svidjas mi se uopste, ali ti se divim. Naravno, nikada ti se ne bih zamerila i znam i cula sam de ces ti za neko vreme o svemu odlucivati. I znam da stojis iza svega. Mozda gresim, ne licis na osobu koja pise komentare, ali mi je cudno.

          3. Maro, ko je dama? Pretpostavljam, ali ne verujem da bi ona pisala komentare. Ako mislimo na istu osobu, ona je sada u nekom visokom drustvu. A i glupo je sto smo skrenuli sa teme, a to je jedan od vecih blamova naseg sefa. Kad pomislis da nema dalje, ima….

          4. Dopuna. Sve mi je jasno. I sve sto sam rekla cu i uraditi, na vreme cu da se ulizujem, sad mi je savrseno jasno kome treba.

        4. Ne trebate…ti si nepismena. Ja sam zadovoljna resenjem. Meni je sve ok. A ne zrtvujem se, nego se zezam sa sefom, njegovim blamovima, a vama ulizicama zelim da svi u sledecoj raspodeli budete nerasporedjeni. A znam i ko ce vam to potpisati resenja. Da ste malo pametniji, shvatili biste ko je najopasnija osoba u ZG i ko vam sve ovo smesta. Zamerili ste joj se, a znam da je surova, ne prasta. Sluzba je sluzba….

        5. Mi se sa vama zezamo….a kad prodje zezanje, onda TREBAMO da se potrudimo da ti odletis, razumela?

          1. Meni je jasno od starta. Iz kojeg organa je dosla, cuo sam u gradu s kim se druzi, znam da je zavrsila pravni u roku i pravosudni sa 25 godina. Sad sam joj citao biografiju. Ima 18 godina staza i stvarno oba puta je preskacu za napredovanje. Samostalni savetnik, stvarno sramota. A znam i da ima bliske kontakte sa Danasom i opozicijom i da joj je najbolji prijatelj najopasniji covek u zemlji. A znam i da nikada nije sisla u kabinet.Jbt, bas su se zeznuli. Opaaaaasna je, a stvarno su je ozbiljno ostetili. I prica se da ce ona posle Pasketa odlucivati o svemu. Mislim da ce ih najmanje trideset leteteti. Strasno.

        6. Normalno da ti je super. Svaki dan imas tri plate na sebi, arogantna si, hladna, previse inteligentna, poznajes sve zive, ne svidjas mi se uopste, ali ti se divim. Naravno, nikada ti se ne bih zamerila i znam i cula sam de ces ti za neko vreme o svemu odlucivati. I znam da stojis iza svega. Mozda gresim, ne licis na osobu koja pise komentare, ali mi je cudno.

          1. Sandra, jel ti pises o dami? Ona ne pise komentare, ne verujem ni da cita. Ona samo telefonira bitnim ljudima i govori sta ko da radi. Cula sam je jednom na kratko i ukapirala s kim prica. Zaledila sam se. Nekako su kod nas uvek bili normalni, obicni ljudi. Sam njen dolaxak je cudan. Nije ni na drustvenim mrezama. Mara je parafrazirala sta ce ona raditi jer je nesto nacula. To je to.

      2. Opet ja, zasto se jediš? Pa ne brini, svoju podanost i kooperativnost (citaj: slihtanje) pokazujes na svakom koraku. I cinjenica sto se potpisujes sa JA, Opet ja – pa to taman sve o tebi govori i potvrdjujes da nemas svoje JA.

    3. Maro, znam na koga mislis. Ne znam je dobro.Samo pozdrav. A jel se ona druzi sa nekim kod nas u instituciji? Ukapirao sam i ja da je opasna.

      1. Koliko znam, ne druzi se ni sa kim. Ali Sale preterao si, jos samo ime i prezime da joj napises. Targetiras devojku, ako cita komentare, ukapirace ko pise, jako je inteligentna i svi cemo joj se zameriti. Ok, svi znamo da je opasna, da ima kontakte, ali mozda gresimo i uopste nije ona.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.