Savet za štampu po žalbi RTS: Danas nije prekršio Kodeks novinara

Povodom teksta i naslova "Srbija ne veruje RTS-u"

Ostavite komentar


  1. Realna bi bila anketa koja bi utvrdila koliko veruju RTSu gradjani koji se informišu preko TV Bastilje zvane RTS , ali i preko N1 i Danasa. Mislim da bi bilo 0% onih koji veruju TV Bastilji. Veruje im samo deo onih koji ne čuju drugu stranu u nezavisnim medijima.

  2. Ljiljana Smajlović je odavno izgubila kompas. Da li je podlegla pritisku vlasti, radi za njih, ili jednostavno misli tako kako misli, ne znam, ali po meni nije više kompetentna da daje mišljenje u ime bilo koje organizacije kad su u pitanju nerežimske novine. Kad god je pitanje da li su neke od tih novina uradile nešto pogrešno, neetički itd, u stanju je da to obrazlaže satima. Kad je isto pitanje za režimske medije, uglavnom o tome ili nema negativno mišljenje, ili je osgovor da to sada nije pitanje.

  3. U jutarnjem pregledu dnevnih novina na RTS-u, nijedan članak iz Danasa nije predstavljen od 2013 godine. Redovno se itiču naslovi iz Informera, Alo i sličnih tabloida. Pri tome su naslovne stranice i naslovi članaka svakodnevno u suprotnosti sa moralnim normama, a kamoli sa Kodeksom novinara.

  4. O kakvim profesionalnim standardima i kodeksima gospodin Bujošević piše? U samom RTSu ne postoji nijedan jedini profesionalni standard. Ni kreativni, ni tehnološki ni proizvodni. Postoji samo jedan novinarski kodeks u RTSu i njega se svi bespogovorno pridržavaju, a to je Aleksandar Vučić. Sve ostalo je strah, licemerje, otimačina i neznanje…Ovom tužbom gospodin Bujošević skreće pažnju sa izveštaja Državne revizorske inspekcije o kršenju Zakona o javnim nabavkama za 2018. godinu i to u iznosu od milijardu i 144 miliona dinara bez PDVa ili skoro 10 miliona evra. Izveštaj je dostupan javnosti u DRI. Gde su tu kodeksi i pravila novinarske profesije na koje se poziva najgori generalni direktor u istoriji RTSa?!

  5. Taj RTS je uvek bio tacka nesporazuma vlasti i opozicije.

    Trazio sam da li postoji arhiva „Danas“a ali nazalost ne postoji ili je nedostupna obicnim citaocima.

    Zarko bih zeleo da uporedim pisanja ovog lista iz razlicitih perioda razlicite vlasti, a po najvise komentare vernih mu citalaca.

    Ono sto mene zbunjuje je doza zluradosti koja se prozima svim komenarima ako je u pitanju nesto u cemu vlast nije uspela, ili negiranje tog uspeha.

    Posebno je uocljivo to sto se neistomisljenici ne ustrucavaju vredjanja druge strane, kao jedini argument.

    Pa urednistvo „Danas“a dodajte opciju arhiva, da moze da se pregleda i vasa istorijska objektivnost, kada ste bili na vlasti.

    A vama dragim i vernim citaocima, (ovo intelektualcima se podrazumeva) da izadju u komentarima dostojnim svojim intelektualnim sposobnostima, ili su to krajnje granice.

  6. Uz Happy, Pink, ni jedan od RTS kanala ne gledam, ne verujem im uopste. Na srecu postoji dugme za ubrzavanje, tako da mogu i da preskocim sve vesti, ionako je na svima hvalospev Pinokiu i „Zlatnom dobu“

  7. heheh vidis ko je u komisiji (ovi sto ne silaze sa nova s, ili protesta 1 od 5 mil) i znas kakva ce presuda da bude… tako su za sinisu malog 5-6 komisija rekle ne, da bi konacno ovi iz opozicije nasli jednu koja ce da kaze da… sramota…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.