Savet za urbanizam prihvatio GUP, pred odbornicima Skupštine u četvrtak 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku prihatili su na današnjoj sednici Predlog generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada do 2030. godine i uputili ga Skupštini Grada na razmatranje, saopštili su iz gradskog parlamenta.

“GUP predstavlja strateški plan kojim se utvrđuju granice i obuhvat građevinskog područja, pretežna namena prostora, generalni pravci i koridori infrastrukture, podela na celine za daju razradu planovima generalne regulacije i drugi elementi značajni za dalju plansku razradu. Na sednici je rečeno da je GUP usklađen sa svim planovima i planskim aktima višeg reda, poput Prostornog plana Republike Srbije i Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine”, dodali su u saopštenju.

Na današnjoj sednici prihvaćeno je još nekoliko predloga, a o njima će odbornice i odbornici raspravljati na narednoj sednici gradskog parlamenta u četvrtak.

Pred samu sednicu nevladine, studentske i ekološke organizacije uz mesne zajednice sa Limana, najavili su protest protiv usvajanja GUP-a, jer su sve primedbe na njega odbačene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari