Saveti i ideje za uređenje dvorišta i terase 1Foto: Promo

Uređenje dvorišta i terase uglavnom su svima najlepši izazov kada je u pitanju stvaranje novog i modernog ambijenta.

Prilika da ukrasimo dvorište i terasu nam pružaju mogućnost da stvaramo originalne ideje, pustimo mašti na volju i uredimo dvorište i terasu baš po našoj meri. Međutim, u trenutku kada ideje ponestanu, jako je važno imati izvor iz koga ćemo crpeti novu zamisao i tako stvarati sjajno zeleno okruženje.

Na internetu je danas moguće pronaći mnoštvo ideja i saveta za uređenje dvorišta, te je izuzetno teško odabrati ono što najviše odgovara koncepciji vašeg dvorišta. Stoga, u nastavku vam nudimo nekoliko saveta i ideja za uređenje dvorišta i terase, koji će se definitivno usklopiti u svaku moguću zelenu površinu, bila ona velika ili mala, gradska ili seoska.

Obogatite svoje dvorište obiljem cveća

Prvi korak kome treba da pribegnete kada je u pitanju uređenje dvorišta jeste opremanje dvorišta cvećem. Raznovrsne boje cveća uneće vedrinu i pozitivnost u vaše dvorište, te će zasigurno ono postati omiljeno mesto vašeg boravka. Svoja mirna jutra uz šoljicu kafe možete započinjati uz pogled na divne boje kako prirodnog, tako i veštačkog cveća. Na vama je da odlučite koji će biti redosled sadnje cveća, gde ćete ga konkretno posaditi i koja mesta u dvorištu smatrate idealnim za to.

Kako biste pronašli idealne aranžmane za uređenje kako dvorišta, tako i terase, na delu vam može pomoći dostava cveća Beograd Provansa. Na ovom sajtu može pronaći cveće različitih vrsta, te najprivlačnije i najupadljivije aranžmane poručiti na sopstvenu adresu. Budite sigurni da će ovi unikatni aranžmani i kvalitetno cveće definitivno učiniti vaše dvorište lepšim i veselijim prostorom.

Napravite mini letnjikovac u dvorištu

Kada dođu topli dani, nema ništa lepše od uživanja uz kafu u hladovini dvorišta. Zbog toga, što pre razmislite o pravljenju malog letnjikovca koji će vam odlično poslužiti za odmaranje i uživanje u prirodnom ambijentu. Dobra stvar je ta što letnjikovac možete napraviti u bilo kom delu dvorišta da želite, a ukoliko se odlučite za neku manju i jednostavniju varijantu, možete ga i sami napraviti uz pomoć porodice. Sve što je potrebno jeste da na internetu istražite načine na koji možete napraviti letnjikovac, te se tako upustiti u zabavnu avanturu pravljenja divnog mesta za užitak.

Ukoliko ipak ne želite da vam letnjikovac zauzima prostor u dvorištu, odlična alternativa biće da nabavite sto i stolice za sedenje, a iznad njih da doradite nadstrešnicu uz kuću. Ovakva ideja će vam uštedeti prostor, a vi ćete moći da uživate u hladovini u bilo kom dobu dana. Takođe, ova ideja je odlična i za organizovanje različitih proslava u dvorištu, budući da vas neće ometati kako kiša, tako ni jaka toplota.

Napravite bazen u dvorištu

Idealna opcija tokom leta jeste kupanje u bazenu, koje je ujedno i najbolji način da se osvežite tokom vrelih letnjih dana. Ono što dvorište može da vam priušti jeste mogućnost da kupanje obezbedite u svome domu, odnosno da sami napravite bazen. Iako to može biti skuplja investicija, osposobljavanje bazena u dvorištu jeste užitak koji vam ostaje zauvek, a zasigurno je da će vam biti idealna olakšica u toku letnjih dana. Isto tako, možete organizovati i noćno kupanje sa prijateljima i dragim ljudima, koje ćete sigurno pamtiti.

Oplemenite terasu raznovrsnim predmetima

Terasa je mnogima omiljeni deo stana ili kuće, te se stoga njoj skoro uvek i posvećuje velika pažnja. Ona je mesto koju mnogi urede čak i po uzoru na neku prostoriju u kući, te je mnogima to mesto za odmor, rad od kuće ili uživanje uz kafu sa prijateljima. Stoga, terasa pruža ljudima idealno mesto za originalno uređenje prostora.

Najpre, možete početi od cveća, koje možete okačiti na ogradu terase i tako vizuelno ukrasiti ovaj kutak. S obzirom na to da na terasi uglavnom vlada hladovina, istražite koje su to biljke koje se najbolje mogu prilagoditi takvim uslovima. Pored toga, mnogi su oni koji terasu opremaju nameštajem za sedenje, te su stolovi i stolice gotovo neizbežni. Uz to, mnogi opremaju terasu i nameštajem za ležanje, kako bi mogli u miru i tišini da uživaju na otvorenom vazduhu.

Kako bi vaša terasa vizuelno lepše izgledala, možete je opremiti različitim zanimljivim pločicama ili zidnim oblogama. Ovakvo ulaganje dodatno će oplemeniti enterijer, a vi možete birati boje i šare shodno sopstvenim željama i afinitetima. Takođe, noćno osvetljenje će vam biti potrebno ukoliko volite u kasnim satima da boravite na terasi. Stoga, razmislite o led lampama koje će sjajno odgovoriti na vaš zahtev i osvetliti vam terasu baš onoliko koliko je potrebno.

Uređenje dvorišta i terase definitivno jeste jedan od najzanimljivih poduhvata kada su u pitanju uređenje kuće ilii stana. Stoga, pustite mašti na volju i prepustite se unikatnom uređivanju ovih prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari