„Saznao sam iz Danasa da se oglasio Zaštitinik građana, nadam se da se ovo neće zataškati“: Otac preminulog novorođenčeta iz Šapca 1Foto: Facebook/Dejan Krća Jevremovic

Dejan Jevremović, otac devojčice koja je preminla 10. janura na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu posle hitnog transporta iz šabačkog prodilišta, zbog problema sa disanjem, rekao je za Danas da se nada da će krivci odgovarati.

Jevremović smatra da je do smrti bebe došlo usled propusta lekara i najavio je tužbu protiv nadležnih u Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ u Šapcu, kada rezultati obudukcije budu gotovi za dva do tri meseca.

– Pročitao sam kod vas u Danasu da je reagovao i Zaštitnik građana. Šta da kažem, hvala mu, nadam se zbog svih nas da se ovo neće zataškati i da će krivci odgovarati. Dosta ljudi iz Šapca mi se javilo i kažu da su prošli kroz slično iskustvo, rekao je Jevremović za Danas.

Iz šabačke zdravstvene ustanove ni danas se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, ali kako saznajemo, kontrola i nadzor koji su počeli u ponedeljak 16. januara i dalje traju.

Osim hitnog vanrednog inspekcijskog nadzora koji je inicirala prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja, i unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada komisije, koju je formirala šabačka zdrvstvena ustanova, postupak kontrole rada, zbog smrti bebe, pokrenuo je i Zaštitnik građana koji je čitav slučaj saznao iz medija.

On je od Ministarstva zdravlja zatražio da ga najkasnije u roku od 15 dana, obaveste o svim činjenicama i okolnostima važnim za donošenje stava o ovom slučaju a naročito da dostave podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom šabačke zdravstvene ustanove.

– Takođe, potrebno je da Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, dostavi podatke o izvršenoj unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada, ali i da objasni na koji način se prati i analizira zadovoljstvo pacijenata u porodilištu i da li porodilje imaju mogućnost da ocene zadovoljstvo odnosom medicinskog osoblja prema njima i na koji način, kazao je Zaštitnik građana u saopštenju.

Direktor šabačke zdravstvene ustanove dr Slobodan Popović ni danas nije odgovarao na telefonske pozive i poruke Danasa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari