SBB: Ana Brnabić pokazala neznanje o funkcionisanju kablovskih operatera 1foto FoNet/Fusion

„Premijerka Ana Brnabić je po ko zna koji put pokazala svoju zlonamernost prema kompaniji SBB i elementarno nepoznavanje funkcionisanja tržišta o kom se javno izjašnjava. Osim što je ponovo neosnovano napala SBB i nastavila pritisak na jednog od najvećih investitora u Srbiji, Ana Brnabić je pokazala i potpuno nerazumevanje kako funkcionišu kablovski kanali i šta znači objektivno i nezavisno novinarstvo“, navodi se u saopštenju SBB-a.

Oni dalje u saopštenju navode da je Ana Brnabić kao premijerka Srbije, dužna da obezbedi jednake uslove poslovanja svim kompanijama u Srbiji, a ali ona, kako kažu, stavlja SBB u nervnopravan položaj.

„Ono što bi na funkciji premijera morala da zna, je da se kablovskim kanalima plaća distribucija i da je to izvor njihovog finansiranja“, navode u saopštenju.

Saopšteno je i da tezu o sprečavanju finansiranja medija u okviru United Media nije plasirao ni SBB ni njegovi predstavnici, već kompanija u državnom vlasništvu, odnosno njen sadašnji direktor Vladimir Lučić, koji je u zvaničnom dokumentu Telekoma Srbija najavio „stavljanje tačke“ na poslovanje United Media i SBB-a na tržištu Srbije kroz pad tržišnog učešća SBB-a.

„Takav plan uništenja jednog od najvećih investitora u Srbiji, premijerki nije smetao, a o njemu se nije ni oglasila, a kamoli ga osudila“, navodi SBB u saopštenju.

Kako kažu, Brnabić se nije nikada izajasnila ni o tome što državni operator mimo zakona osniva i finansira medije kojih je više od 20, ali kritikuje što SBB plaća za distribuciju kanala N1 i Nova S, iako izdvajamo novac i za druge kanale.

„Premijerki ne smeta ni što državna kompanija Telekom preplaćuje i distribuciju drugih medija. Umesto što se bavi iznošenjem neistina na račun SBB, građanima bi, verujemo, bilo značajnije da se premijerka oglasi o činjenici da državno preduzeće Telekom Srbija plaća desetine milione evra za nacionalne frekvencije, a koje su svima dostupne u etru. Nikada nije pokazala zabrinutost zbog Telekomovog načina trošenja novca koje je za prenose samo jedne fudbalske lige dalo 600 miliona evra, čak 10 puta više od prethodne cene“, stoji u saopštenju.

„Upravo su ovo teme koje bi morale da interesuju premijerku i oko kojih bi trebalo da ima stav, jer je sve ovo ponašanje državnog operatora, koji je vlasništvo svih građana Srbije“, zaključuju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari