SBB fondacija donirala 5.000 sadnica Valjevu 1Foto: SBB

SBB fondacija je u okviru Velike akcije pošumljavanja pod sloganom „Da šume bude više! Da se lepše diše“ posadila 50 reznica košaraste vrbe u Osnovnoj školi „Nada Purić“ u Valjevu, a gradu donirala ukupno 5.000 vrba.

U akciji sadnje u okviru osnovne škole učestvovali su učenici trećeg razreda zajedno sa učiteljicom i direktorkom škole, predstavnicima SBB fondacije i Balkanskog energetskog i šumarskog trenda (BEFT), kao i predstavnicima Gradske uprave grada Valjeva, Turističke organizacije, Akademije strukovnih studija i Klubom Ars Nova.

„Do sada smo posetili više od 25 osnovnih škola širom Srbije gde je zasađeno 300 sadnica i donirali preko 15.000 sadnica Nišu, Zrenjaninu, Tresteniku i Loznici, a danas smo se i u Valjevu zajedničkim snagama uključili u borbu za čist vazduh. Mi kao fondacija već sedam godina aktivno podstičemo društvo na pozitivne promene u našoj okolini. Nastavljamo akciju „Da šume bude više! Da se lepše diše“ i sledeće godine u okviru koje ćemo ukupno zasaditi 100.000 vrba širom Srbije i pozivamo druge gradove da nam se prijave za sadnice, kako bismo učinili našu životnu sredinu lepšu za generacije koje dolaze“ – izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

SBB fondacija u okviru akcije će u saradnji sa 100 školskih dvorišta širom gradova Srbije zasaditi 1.300 sadnica jasena, javora, hrasta lužnjaka i raznog voća, kao i 100.000 sadnica vrbe u saradnji sa Balkanskim energetskim i šumarskim trendom (BEFT), Nemačkom razvojnom agencijom GIZ, kompanijom E3 International i CIFOR/ICRAF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari