SBB: Vučić pozivom građanima da pređu na Supernovu pokazao da želi da uruši SBB 1Foto: SBB

Kompanija SBB saopštila je danas da su neprijatno iznenađeni pozivom Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je predložio korisnicima SBB-a da pređu na usluge Supernova, koja posluje u okviru Telekoma Srbija, čime je, kako su dodali, ponovo pokazao da vlast sve čini da uništi SBB.

„Kada je izabran za predsednika Srbije obavezao se da će poštovati Ustav i zakone Srbije, što znači i da ne bi smeo u javnim nastupima da favorizuje bilo koga, pa ni kompaniju u državnom vlasništvu“, saopštili su iz SBB-a.

Ono što je sinoć u intervjuu na Televiziji Prva rekao predsednik svih građana, kako su navlei, u svakoj ozbiljnoj i demokratskoj zemlji bio bi povod za ostavku.

“Veliki pad će da doživi SBB”, tvrdi predsednik, “ako ne bude distribuirao Prvu i B92”, time je, samtraju iz SBB-a, jasno podržao zahteve vlasnika ovih kanala za povećanje cene od 1.000 odsto.

Oni dodaju i da za ponudu od 38 miliona evra za distribuciju Prve i B92 godišnje, Vučić kaže da je ta cena “skoro džabe”.

„Predsednik Srbije juče je potvrdio i da ne postoji nezavisna institucija Regulatornog tela za elektonske medije (REM) koja samostalno odlučuje o nacionalnim frekvencijama, već da “država nije slučajno odredila koji kanali treba da budu nacionalni”“, saopštili su iz kompanije.

„Već dugo smo svedoci da Vučić prikriva neuspehe kompanije Telekom Srbija, ali i da vlast i svi njeni organi svakodnevno rade protiv kompanije SBB, pokušavajući da ostvare sve onako kako piše u Telekomovim ciljevima – “izbaciti SBB iz Srbije da ne bi bilo finansiranja televizija N1 i Nova S”“, ukazali su oni.

Nije ovo ni prvi put, kako su dodali, da Vučić daje izjave protiv SBB-a i navija za Telekom Srbija. Sličan primer je, objasnili su, bio kada je Telekom preplatio englesku ligu na 600 miliona evra.

„Kompanija SBB zapošljava 2.000 radnika u Srbiji i u poslednjih 10 godina je uložila preko pola milijarde evra samo u telekomunikacije i infrastrukturu, a planirana su ulaganja od još 240 miliona u naredne tri godine. Pored svih ovih činjenica da smo jedan od najvećih investitora u Srbiji, predsednik Srbije nažalost pokazuje da ne poštuje jednakost na tržištu koju proklamuje Ustav Republike Srbije i to u članu 84 u kome jasno stoji da “svi imaju jednak pravni položaj na tržištu““, naveli su iz SSB-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari