Sećanje na dan kada je uništena Narodna biblioteka u Beogradu: Novosadski fotoreporter svakog 6. aprila od govornice pravi biblioteku 1Foto: Privatna arhiva

Poznati novosadski fotoreporter „Dnevnika“ Slobodan Šušnjević i ove godine napravio je besplatnu biblioteku u telefonskoj govornici u znak sećanja na 6. april, kada je prilikom nemačkog bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu, Narodna biblioteka Srbije uništena i spaljenja.

„Mala šestoaprilska biblioteka u govornici ovaj put na Keju, kod Doma vojske. Nekoliko baš arhaičnih knjiga sa prelepim posvetama nekoliko savremenih autora i par knjiga poezije. Ovo je dan kada ćemo darovati knjige jedni drugima jer je to lepo. Dan darivanja knjiga 6. april, pa lepo…“, napisao je Šušnjević.

Ovaj fotoreporter i umetnik već više od 10 godina na ovaj datum pravi biblioteke u govornicama, uvek na drugom mestu u gradu. Novosađani su slobodni da naslove koji im se sviđaju ponesu iz neobične putujuće biblioteke i zadrže za sebe.

Kako kaže Šušnjević, njegova želja je da ovaj datum postane Dan darivanja knjige, da ljudi jedni drugima poklone knjigu i sete se 6. aprila.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari