Sedma džentlmenska vožnja posvećena prevenciji raka prostate i suicida kod muškaraca 1Foto: Predrag Vučković

U Beogradu je danas održana sedma po redu humanitarna vožnja, „Distinguished Gentlemans Ride“, na retro motorima, koje su vozili muškarci različitih generacija stilizovani, elegantni, u odelima, sa leptir mašnama, većina i sa brkovima, koji su inače zaštitni znak ove lepe i humanitarne akcije.

Misija ove vožnje, koja se od 2012. godine održava širom sveta, a od 2015. I u Srbiji, I predstavlja jednu od najmasovnijih I najuspešnjih humanitarnih akcija, je da podigne svest o važnosti prevnencije raka prostate I suicida kod muškaraca.

Ove godine sasvim atipični humani momci na motorima, oni koji svojim stavom I stilom promovišu kulturu, toleranciju, empatiju, žele da ukažu na velike probleme I opasnosti po zdravlje muškaraca širom sveta, jer čak 500.000 muškaraca godišnje umre od raka prostate, a 300.000 digne ruku na sebe.

Bez prepoznatljivih kožnih jakni, marama I kačketa, već naprotiv kao jedna sjajno stilizovana grupa muškaraca, za koju biste na prvi pogled pomislili da su deo nekog filmskog ili televizijskog snimanja, više od 200 vozača retro motora danas je projezdilo ulicama Beograda, vraćajući nadu da kao okupljeni oko džentlmena svi možemo da se pokrenemo I pokažemo koliko je važno da brinemo o sebi I drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari