Šef niških komunalaca ponudio ostavku posle 10 dana 1Foto:B. Cvejić

Načelnik Komunalne milicije u Nišu Goran Đorđević podneo je ostavku nakon nepunih deset dana na toj funkciji, saopštili su nezvanični izvori našeg lista.

– Ne mogu sada da pričam, na sastanku sam – rekao je Đorđević na naše pitanje da li je takva informacija tačna, a nakon toga se nije javljao na telefon. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je kazala novinarima da će „biti obavešteni kada ostavka bude zvanično podneta“.

Naši izvori su precizirali da je Đorđević „ponudio“ ostavku, ali su razlozi koje navode različiti. Neki od njih su kazali da je to zbog toga što ga je u Komunalnoj miliciji sačekala loša situacija i nezadovoljstvo dela zaposlenih zbog nebezbednih uslova za rad, neadekvatnog plaćanja smenskog i prekovremenog rada, i slično. Drugi izvori kažu da je nuđenju ostavke doprinela i kritika koju je Đorđević dobio na kolegijumu zbog navodne zloupotrebe, koju je već stigao da počini.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na konferenciji za novinare na kojoj je Đorđević predstavljen kao novi načelnik najavila da će komunalna milicija dobiti novu opremu, nova vozila i nove zaposlene. Komunalna milicija će u narednom periodu pojačano kontrolisati primenu epidemioloških mera, rečeno je tada, a odmah pred prošli vikend njeni pripadnici su razbili kovid žurku sa 200 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari