Niko nije očekivao da će Klub malog fudbala Novi Pazar u prvoj prvoligaškoj sezoni osvojiti treće mesto u regularnom delu prvenstva i na taj način obezbediti ne samo učešće u plej-of takmičenju za titulu prvaka Srbije, već i prednost domaćeg terena u revanš utakmici prvog kola plej-ofa. Briljantno, onako kako su završili prvenstvo Novopazarci su ušli i u doigravanje. Na startu plej-ofa pomalo iznenađujuće pobeđen je Kopernikus u Nišu 2:0.


Posle te utakmice mnogi su ih videli kao protivnika u finalnom meču šampionata još uvek neprikosnovenom višestrukom prvaku države Ekonomcu. I kao što niko nije očekivao poziciju broj tri na konačnoj tabeli i glatku pobedu u prvom kolu plej-ofa, još manje se moglo pretpostaviti da će KMF Novi Pazar propustiti priliku za koju se izborio fenomenalnom igrom u prvom meču i izgubiti u uzvratnoj utakmici od Kopernikusa u Novom Pazaru, i to onim rezultatom koji ga eliminiše iz daljeg toka doigravanja ( 3:5 ). U tom meču, igranom u staroj sportskoj dvorani 27. aprila, sve do 27. minuta Novi Pazar je imao igru, trenutni i ukupni rezultat, bilo je 3:2 za Delića i drugove.

U poslednjih 13 minuta ,,vidre“ iz Niša prave preokret, postižu tri gola, odlučujući koji ih vodi u polufinale plej-ofa u poslednjem 40. minuta. Poraz je došao u najgorem mogućem trenutku i na najteži mogući način, no i pored toga KMF Novi Pazar postigao je vanserijski rezultat. Poznavaoci futsala pre početka prvenstva ovom timu proricali su grčevitu borbu za opstanak u ligi, a da nekim slučajem u završnici šampionata nije došlo do verbalnog konflikta na utakmici u Vranju između tadašnjeg igrača-trenera Novog Pazara Veljkovića (posle te utakmice i napustio ekipu ) i pojedinih saigrača prolazak do same završnice plej-ofa za Novi Pazar bio bi više nego izvestan. Ono što su postigli fudbaleri Novog Pazara nije delo pojedinca, ali nepravedno bi bilo ne naglasiti konstantnu golgetersku formu Elvedina Sadovića. Prvi strelac Novopazaraca podelio je treće mesto na listi strelaca šampionata, postigao je kao i dvojica fudbalera Ekonomca Slobodan Rajčević i Slobodan Janjić 16 golova ( najbolji strelac je Mladen Kogić igrač Ekonomca – 18 golova ). Sadović je pored svega toga bio i junak plej-of pobede nad Kopernikusom u Nišu 2:0 ( postigao oba gola ).

Stiže Pljakić

Novopazarci u naredno prvenstvo ulaze ojačani reprezentativcem Makedonije Alenom Pljakićem. O tituli prvaka Srbije odlučuju u dvomeču Ekonomac i bolji iz dvomeča Kopernikus – SAS Maxbet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari