Selaković: Presude neće promeniti odnose

Ostavite komentar


  1. Sami smo sebi presudili (odnosi se na sve novonastale bananice) bežeći od današnjeg Praznika (kao da se istorija može baciti pod tepih) i dovodeći na vlast ideološke sledbenike onih koji su izgubili II Svetski rat službujući fašistima, a ne domovini. I sad ovaj žutokljunac kaže da presuda neće imati uticaja ? Šta mu se nalazi unutar lobanje ? Vakuum ? Ko to masovno vrši lobotomije u Srbiji ?

  2. Haški tribunal je i osnovan zbog Srba, ispunili su svoj zadatak u potpunosti mada to neće presudno uticati na odnose u regionu ali će ostati upamćeno da se samo nama sudilo.

  3. Tribunal je još jedan od načina da Srbiji stavi do znanja da je kažnjena bez prava na odbranu. Osudili su sve Srbe koji su bili u političkom i vojnom vrhu zemlje. Srbija je odabrala svoj put. Odabrala je život, jer su se za to i svi nepravedno osuđeni Srbi borili. Srbija ide putem mira, progresa, prosperiteta. Ostavila je tešku i bolnu prošlost iza sebe, i gradi budućnost.

  4. Normalno da neće promeniti. Do sad bi se narodi možda i izmirili, ali Tribunal je non stop, dirigovan iz pozadine moćnicima sa zapada, dolivao ulje na vatru strogo kontrolišući balkanske emocije. Specijalna vrsta rata, a i neznaš da te bombardije lažima gore nego bombama…

  5. Zaboravimo proslost, moramo gledati u buducnosti i da nastavimo da gradimo dobre odnose i saradnju sa ostlim zeljama sirom sveta!

  6. Proslost je proslost i tamo treba i da ostane ,naravno ne i da se zaboravi ali mi moramo da gledamo u buducnost da cuvamo mir i stabilnost regiona ,jer samo mir i stabilnost vode boljem zivotu gradjana Srbije ali i ostalih zemalja regiona.

  7. Srbija mora nastaviti svoj put ka boljoj buducnosti, gledanje u poslost samo je put unazad. Nakon zatvaranja tribunala osudjeni ce potraziti pravdu u nekim novim pravednijim sudovima.

  8. Haski tribunal je ispunio dobijeni zadatak u potpunosti. Osudili su Srbe koji su bili u politickom i vojnom vrhu zemlje. . Srbija ide putem mira, progresa, prosperiteta. Ostavila je tesku i bolnu proslost iza sebe, i gradi buducnost. Iskreno zeli pomirenje, mir i stabilnost u regionu, ali drugi to odbijaju na sve moguce nacine cine provokacije da do toga ne dodje.

  9. Presude Haskog tribunala nikako ne bi smelo da uticu na redionalne odnose i one bi trebalo da se poboljsavaju.

  10. Politika mira i neutralnosti mora da bude vodilja svih zvanicnika u regionu a ne samo predsednika Vucica.Mir nam je najpotrebniji i presude ne bi smele da izazivaju strascenost medju narodima na Balkanu.Dosta je bilo sukoba na ovim prostorima.

  11. Nažalost, u pravu je Selaković. Hag malo osuđuje Srbe, malo Hrvate za genocid, Bošnjaci se provlače. Da je Orić osuđen, došlo bi do pomirenja, ovako, večno će Bošnjaci upirati prst u nas i u Hrvate, tako da od pomirenja nema ništa. Da je Hag pravi sud, a ne politička igra svetskih sila, bilo bi drugačije i taj sud bi imao smisla.

  12. Ne treba se osvrtati u nazad,rat je prosao.Treba svi zajedno da gledamo napred i radimo na poboljsanju medjususedskih odnosa.

  13. Da, ovo je lepo rekao. Taj sud je imao istorijsku šansu za pomirenje naroda na Balkanu. Nakon svih presuda, i dalje smo od daleko od toga.

  14. Mi činjenica je ne možemo da prenepregnemo trenutno stanje,a to je da nas oni mrze i da sa njima mira neće biti dok god ne dođe vreme da ih mi odeljamo i stavimo im do znanja da mi više nismo neko ko je spreman da bude žrtva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.