Senta: Umesto do rešenja za putne troškove, prosvetari stigli do suda 1Senta, foto: Turistička organizacija Opštine Senta (sentainfo.org)

Na teriitoriji opštine Senta konstantno se krši Zakon o radu i posebni kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, odnosno odredbi koje se tiču plaćanja naknade za dolazak i odlazak sa rada, tvrdi Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine za ovu opštinu.

Kažu da su pokušavali da dođu do rešenja, pa su stigli do suda i da se tu stvar zakomplikvala.

-Nakon podnošenja tužbi od strane 120 članova našeg sindikata, lokalna vlast je odjednom pronašla zakopani ćup i rešila da pomenute troškove isplati ne samo prosvetnim radnicima već i svim zaposlenima na teritoriji opštine za čiju isplatu je nadležna. Svima, osim za pomenutih 120 naših članova”, kaže Zlatko Rahimić, predsednik Regionalnog koordinacionog odbora NSPRV za severnobanatski okrug.

Kako objašnjava, opština Senta je rešila da kazni one koji su tražili zakonsko postupanje i samo njima pomenute naknade za prethodni period nije isplatila.

“Ovakvo disciplinovanje“ i testiranje volje naših članova će im se obiti o glavu. Sada su pored tužbi napravili i dodatni zakonski prekršaj u vidu diskriminacije. Moraju da znaju da će ovakvo ponašanje lokalnih vlasti jedino koštati građane, odnosno one koji nisu krivi”, tvrdi Zlatko Rahimić.

Kako kaže, umesto za uređivanje ulica, izgradnju potrebnih objekata ili sređivanje nekog komunalnog problema, javni novac prikupljen od poreza i doprinosa koje građani plaćaju će otići sudovima, advokatima, a na kraju verovatno i javnim izvršiteljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari