Senta

MUP: Pronađena devojčica iz Sente

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Senti pronašli su kod železničke stanice u Senti E. Č. (9) čiji je nestanak ranije danas prijavio njen otac, prenosi portal blic.rs.

Nestala devojčica u Senti (FOTO)

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Senti prijavljen je nestanak Erike Čordaš (2009). Otac devojčice prijavio je da je devojčica otišla u nepoznatom pravcu sa A.T. (1962) i nije se vratila kući, saopštio je MUP.

Ljajić pustio u rad novu proizvodnu liniju fabrike Japan tobako grupe

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Japan tobako grupe Jasutake Tango pustili su danas u Senti u rad novu proizvodnu liniju, napravljenu u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara, saopštila je kompanija Japan tobako internešnal (JTI).

Težak udes kod Sente

U udesu na regionalnom putu između Sente i Ade dve osobe su poginule, a jedna je teško povređena i ima povrede opasne po život, prenosi RTS.

U čast Senćanskog marcipana

U čast Senćanskog marcipana

Povodom Dana evropske baštine, koji se ove godine u Srbiji tematski vezuju za stare zanate, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda, Turistička organizacija Sente i poslastičarnica Almaši iz Sente, organizuju promociju filma „Senćanski marcipan“ i demonstraciju izrade ovog jedinstvenog proizvoda. Film je snimljen za potrebe TO Senta i kandidaturu za listu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Film će biti prikazan u utorak, 29. septembar u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, saopštava Služba za odnose s javnošću Zavoda.

Vučić: Žestoka borba protiv ilegalne trgovine duvanom

Vučić: Žestoka borba protiv ilegalne trgovine duvanom

Nedavno smo krenuli u žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom i protiv krijumčara rezanog duvana. Rezultate već postižemo, vidi se to po brojevima, jer po prvi put imamo u budžetu, u protekla dva meseca, da akcize na duvan ne padaju u odnosu na prošlu godinu za isti period.

Senta dobija Dnevni centar za invalide rada

Senta dobija Dnevni centar za invalide rada

Potpisivanjem Ugovora o donaciji između kompanije Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji i Saveza invalida rada u Senti, članovi Saveza u ovom gradu dobiće mogućnost da koriste potpuno novi prostor za boravak i druženje.

Novi direktor fabrike JTI u Senti

Novi direktor fabrike JTI u Senti

Kompanija JTI (Japan Tobacco International) imenovala je novog direktora fabrike u Senti. Makoto Očiai kaže da je njegova misija da uspešno vodi fabriku vodeći se kaizenom – japanskim načinom upravljanja preduzećem, koji se zasniva na stalnom napredovanju u korist zaposlenih i zajednice u kojoj kompanija posluje.

Senćani i poeta Takahaši

Senćani i poeta Takahaši

Jedan od najistaknutijih japanskih pesnika, esejista i pisaca savremenog Japana Mucuo Takahaši, predstavio se građanima Sente u okviru svoje posete Srbiji i regionu. Takahaši je nastupio u prostorijama Gradskog muzeja, uz podršku profesorke Filološkog fakulteta u Beogradu Kajoko Jamasaki, koja je prevodila stihove. Ovo jedinstveno pesničko veče otvorila je japanska violinistkinja koja živi u Senti – Megumi Tešima.


Dugovi za zdravstveno sa kamatom od 120 odsto

Dugovi za zdravstveno sa kamatom od 120 odsto

Više od 500 zemljoradnika u opštini Senta potpisalo je peticiju za promenu načina naplate poreza i doprinosa, a Mađarski građanski savez namerava da to pitanje prosledi nadležnim institucijama, odnosno vodećim političarima u Srbiji, piše portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas.

Donacija za petsto korisnika Narodne kuhinje u Senti

Donacija za petsto korisnika Narodne kuhinje u Senti

Oko 500 korisnika Narodne kuhinje u Senti i tokom sledeće godine imaće siguran obrok, zahvaljujući tradicionalnoj donaciji kompanije Japan Tobacco International (JTI). Donacija je uručena humanitarnoj organizaciji Karitas, koja brine o radu Narodne kuhinje u Senti.


JTI otvorio novi pogon za preradu duvana u Senti

JTI otvorio novi pogon za preradu duvana u Senti

Duvanska industrija Japan tobako internešenel otvorila je juče u svojoj fabrici u Senti novu unapređenu liniju za preradu duvana, vrednu dva miliona dolara, koja će zapošljavati dodatnih 40 sezonskih radnika.

PrvaPoslednja