Senta

Ljajić pustio u rad novu proizvodnu liniju fabrike Japan tobako grupe

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Japan tobako grupe Jasutake Tango pustili su danas u Senti u rad novu proizvodnu liniju, napravljenu u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara, saopštila je kompanija Japan tobako internešnal (JTI).

Težak udes kod Sente

U udesu na regionalnom putu između Sente i Ade dve osobe su poginule, a jedna je teško povređena i ima povrede opasne po život, prenosi RTS.

U čast Senćanskog marcipana

U čast Senćanskog marcipana

Povodom Dana evropske baštine, koji se ove godine u Srbiji tematski vezuju za stare zanate, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda, Turistička organizacija Sente i poslastičarnica Almaši iz Sente, organizuju promociju filma „Senćanski marcipan“ i demonstraciju izrade ovog jedinstvenog proizvoda. Film je snimljen za potrebe TO Senta i kandidaturu za listu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Film će biti prikazan u utorak, 29. septembar u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, saopštava Služba za odnose s javnošću Zavoda.

Vučić: Žestoka borba protiv ilegalne trgovine duvanom

Vučić: Žestoka borba protiv ilegalne trgovine duvanom

Nedavno smo krenuli u žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom i protiv krijumčara rezanog duvana. Rezultate već postižemo, vidi se to po brojevima, jer po prvi put imamo u budžetu, u protekla dva meseca, da akcize na duvan ne padaju u odnosu na prošlu godinu za isti period.

Senta dobija Dnevni centar za invalide rada

Senta dobija Dnevni centar za invalide rada

Potpisivanjem Ugovora o donaciji između kompanije Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji i Saveza invalida rada u Senti, članovi Saveza u ovom gradu dobiće mogućnost da koriste potpuno novi prostor za boravak i druženje.

Novi direktor fabrike JTI u Senti

Novi direktor fabrike JTI u Senti

Kompanija JTI (Japan Tobacco International) imenovala je novog direktora fabrike u Senti. Makoto Očiai kaže da je njegova misija da uspešno vodi fabriku vodeći se kaizenom – japanskim načinom upravljanja preduzećem, koji se zasniva na stalnom napredovanju u korist zaposlenih i zajednice u kojoj kompanija posluje.

Senćani i poeta Takahaši

Senćani i poeta Takahaši

Jedan od najistaknutijih japanskih pesnika, esejista i pisaca savremenog Japana Mucuo Takahaši, predstavio se građanima Sente u okviru svoje posete Srbiji i regionu. Takahaši je nastupio u prostorijama Gradskog muzeja, uz podršku profesorke Filološkog fakulteta u Beogradu Kajoko Jamasaki, koja je prevodila stihove. Ovo jedinstveno pesničko veče otvorila je japanska violinistkinja koja živi u Senti – Megumi Tešima.


Dugovi za zdravstveno sa kamatom od 120 odsto

Dugovi za zdravstveno sa kamatom od 120 odsto

Više od 500 zemljoradnika u opštini Senta potpisalo je peticiju za promenu načina naplate poreza i doprinosa, a Mađarski građanski savez namerava da to pitanje prosledi nadležnim institucijama, odnosno vodećim političarima u Srbiji, piše portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas.

Donacija za petsto korisnika Narodne kuhinje u Senti

Donacija za petsto korisnika Narodne kuhinje u Senti

Oko 500 korisnika Narodne kuhinje u Senti i tokom sledeće godine imaće siguran obrok, zahvaljujući tradicionalnoj donaciji kompanije Japan Tobacco International (JTI). Donacija je uručena humanitarnoj organizaciji Karitas, koja brine o radu Narodne kuhinje u Senti.


JTI otvorio novi pogon za preradu duvana u Senti

JTI otvorio novi pogon za preradu duvana u Senti

Duvanska industrija Japan tobako internešenel otvorila je juče u svojoj fabrici u Senti novu unapređenu liniju za preradu duvana, vrednu dva miliona dolara, koja će zapošljavati dodatnih 40 sezonskih radnika.

Stručnjaci dve zemlje obnavljaju Araču

Stručnjaci dve zemlje obnavljaju Araču

Dvojezična međunarodna konferencija o rezultatima istraživanja i aktuelnim pitanjima zaštite srednjovekovne crkve u Arači, pod radnim nazivom „O koristima i rizicima rekonstrukcije kulturnih dobara“, okupila je proteklog vikenda u Senti arhitekte, arheologe, istoričare umetnosti i muzeologe Mađarske i Srbije.

Dinkić: Podržaćemo svakoga ko investira, zapošljava i izvozi

Dinkić: Podržaćemo svakoga ko investira, zapošljava i izvozi

Država će podržati sve kompanije koje u Srbiji investiraju, otvaraju nova radna mesta i proizvode za izvoz, izjavio je juče u Senti ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić prilikom obilaska nove opreme u fabrici kompanije Japan tobako internešenel. Reč je o mašini za sušenje duvana koja je deo ovogodišnjeg ulaganja od 40 miliona dolara. Kompanija JTI je u Srbiji u poslednjih šest godina investirala ukupno 140 miliona dolara. Dinkić je podsetio da je reč o kompaniji koja upošljava 320 radnika, koji imaju sigurne plate, kao što i oko 600 kooperanata mogu računati na siguran prihod iz saradnje sa JTI.


JTI u Srbiji povećao proizvodnju i izvoz duvana

JTI u Srbiji povećao proizvodnju i izvoz duvana

Ove godine Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji očekuje da će od uzgajivača duvana otkupiti 3.680 tona virdžinije i berleja zasađenih na ukupno 1803 ha, što je za oko 80 ha više zasađenog duvana nego prošle godine.

Prva Poslednja