Sergej Trifunović: Srpska politika je blato (VIDEO) 1foto: FoNet Božana Pavlica

„Srpska politika je blato. Što je prostija, što je primitivnija, više efekta pravi i ostavlja gore posledice“, izjavio je u emisiji „360 stepeni“ glumac Sergej Trifunović. Na pitanje šta se svaki put desi opoziciji da dođe na kraju do podele, Trifunović kaže – sujeta.

Govoreći o svom političkom angažmanu, kaže da je uvek birao borbu i da je momenat kada je ušao u politiku momenat kada je želeo da proba da uradi sve što može.

„Da se borim i za ovu zemlju i za ono u što duboko verujem da ova zemlja može da bude. To se ispostavilo jako teško, iz miliona razloga. Jedan razlog je moja glava, koja nije baš dobra za politiku, iz prostog razloga što ja nisam čovek diplomata“, objasnio je Trufunović u emisiji „360 stepeni“.

Dodao je da on nema takta i da ne može da trpi licemerje, laž, da mu neko lupeta gluposti, upada u reči čisto zato što mu je partija tako rekla.

„To su situacije u kojima se ja nisam nalazio. Srpska politika je blato. Što je prostija, što je primitivnija, više efekta pravi i ostavlja gore posledice. Mi nemamo nikakav dijaloški politički diskurs u našoj politici. To jednostavno ne postoji“, ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, dve su stvari u politici zbog kojih se iskreno kaje – potpisivanje „Sporazuma sa narodom“ i drugi je pristanak na bojkot izbora 2020. godine.

Predstavnici dela opozicije, odgovarajući da poziv organizatora protesta „1 od 5 miliona“, usvojili su tekst “Sporazuma sa narodom” februara 2019. godine od sedam tačaka.

Svoj potpis na ovaj dokument stavili su osnivači Saveza za Srbiju, Jovan Jovanović – Građanska platforma, Zoran Živković – Nova stranka, Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana, Boris Tadić – Socijaldemokratska stranka, Tatjana Macura – Stranka moderne Srbije i tada samostalne poslanice Ana Stevanović i Marinika Tepić.

U tom trenutku, kako je naveo, kao „svež igrač“ na političkoj sceni upravo je želeo političko jedinstvo opozicije zbog čega je pristao da potpiše Sporazum.

„Dakle, ja sam taj potpis stavio, a onda su oni zavapili bojkot. To je bila druga greška. I ja sam zbog tog jedinstva koje sam već potpisao, rekao, okej, u redu – bojkot“, rekao je gost N1.

Međutim, kako je istakao, on je insistirao na tome da mu se objasni koja je kampanja i cilj bojkota, ali tvrdi da ni na jedno pitanje nikada nije dobio odgovor.

„Kolege iz te opozicije, s kojima sam ja potpisao sporazum i bio tih dva meseca, apsolutno nisu imali odgovor ni na jedno moje pitanje“, rekao je Trifunović.

Otkrio je koji je to bio prelomni trenutak kada je shvatio da bojkot nema nikakvog smisla.

„Posle korone, gde mi je osam navijača došlo u ulicu i gađalo moj prozor topovskim udarima i bakljama i puštalo mi muziku da mi udara u prozor. Pa smo sišli dole, onda je došla milicija, svašta je tu bilo… I onda sam rekao, vidi, ja, posle ovog, nemam nikakav bojkot. Znači, neko dolazi u ulicu da me gađa topovskim udarima i ja ću to da bojkotujem. Gospoda, z***te me te priče. Pritom, s druge strane, niste mi dali ništa što je neki plan bojkota, nešto“, dodao je.

Na pitanje šta se svaki put desi opoziciji da dođe na kraju do podele, Trifunović smatra da je sujeta.

„To je apsolutno samo sujeta. Samo sujeta zato što svako hoće da bude glavni, svako vidi sebe kao predsednika, ministra policije, ovoga, onoga… Znaš, niko ne može da ukapira koje je njegova uloga u nekom timu“, ocenio je.

Upitan u kakvoj Srbiji bi voleo da živi, Trifunović je rekao u Srbiji u kojoj je sam odrastao.

„To je bila jedna divna, srećna, normalna zemlja, gde su moj tata i mama išli na posao i od tog posla mogli da nas vode na more, na zimovanje. Živeli smo kao srednja građanska klasa, imali smo dobro obrazovanje… Bože nije teško zamisliti normalno u Srbiji. Znači, samo je poenta da sve funkcioniše“, zaključio je Trifunović.

„Porodica – vrhunac ostvarenosti čoveka“

Komentarišući svoju izjavu da sebe vidi kao dedu okruženog sa mnogo unučića i bakom koju voli, Trifunović je rekao da je uvek želeo da ima porodicu.

„Uvek sam smatrao da je to vrhunac ostvarenosti čoveka i nikada nisam bio spreman, da tu porodicu pravim kompromisno, sa bilo kim, da bih uopšte imao porodicu. Tako da, sad mogu da kažem hvala svevišnjem što me je čuo i što se je pojavila osoba s kojom je to apsolutno moguće“, rekao je Trufunović u emisiji „360 stepeni“.

Njegova ženidba sa 23 godina mlađom izabranicom izazvalo je dosta pažnje u javnosti, posebno zbog razlike u godinama, na pitanje da li takvi komentari imaju veze sa ljubavlju, glumac je odgovorio da nemaju nikakve veze.

„S ljubavlju isključivo ima veze ono što se desilo između moje venčane žene i mene. To je to“, istakao je.

Hapšenje zbog marihuane

Komentarišući hapšenje zbog posedovanja marihuane, Trifunović je rekao da je bio zadržan 48 sati u pritvoru nakon čega je otišao kod sudije.

„Sudija je bio vrlo blagonaklon i gotivan. Mislim da nekako nisu želeli da me drže, kao vrući krompir, samo su želeli da me što pre puste, da sad to ne bi bila ponovno presija. Tako da su to sve neke gluparije koje u suštini nemaju mnogo veze sa zakonom“, rekao je Trifunović.

Glumac je naveo da je uhvaćen sa 10,8 grama.

„Mada sam kupio pet, ne znam zašto je čovek rešio da me časti baš tog dana”, rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, policija je pratila nekog tipa na ulici, koji je radio sa likom od koga je Trifunović kupio marihuanu.

Sergej Trifunović
foto Aleksandra Ćuk Danas

“Ispostavilo se da su oni pratili njega, kako sam ja prišao, imao sam to u džepu. Tako da je to vrlo čudan splet okolnosti. Taj siromah je zaglavio, ali želim mu apsolutno sve najbolje”, objasnio je glumac navodeći “da ga je radila ekipa koja je radila Jovanjicu”.

Na pitanje kakav mu je stav po pitanju legalizacije marihuane, Trifunović je naveo da je u svom prvom političkom gostovanju istakao da se zalaže za legalizaciju.

„Legalizacija marihuane, dakle, ne radi se samo iz zdravstvenih razloga, ja mislim da bi legalizacija marihuane, upravo se zato i narko karteli plaše, smanjila broj narkomana na ulicama“, ocenio je Trifunović.

„U jednom trenu zavapio sam – Bože, daj mi novog mene“

Upitan šta ga je nateralo da kaže sebi da mu treba neka promena, Trifunović je naveo – „zamor materijala“.

„Kapiram da me ništa nije nateralo, nego je jednostavno došao neki momenat prirodno. U jednom momentu sam zavapio, bukvalno, Bože daj mi novog mene. Znači želim da spržim kompletno sve što je staro, da se rodi nov Sergej Trifunović. I nekako se tako i desilo“, objasnio je.

Dodaje da je brak bukvalno posledica toga što je „zaista nastojao da radi na sebi i na stvarima koje su mu smetale da bude srećan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari