Tiho i iz prikrajka srpske kajakašice postigle su izvanredan rezultat. Sestre Nikolina i Olivera Moldovan uspele su da se u jakoj konkurenciji domognu finala u dvojcu na 500 metara. Njih dve u trci za medalju nadmetaće se u četvrtak (11.35).

Sestre Moldovan su u polufinalu veslale pametno i u dobrom ritmu. U konkurenciji osam posada, uspele su da se nađu na četvrtom mestu, tik ispred slovačkog tima. Na nekih sto metara pred cilj bilo je jasno da će Nikolina i Olivera san o finalu morati da ostvare u direktnom duelu sa Slovakinjama. Šeste sa Svetskog prvenstva u Poznanju nisu uspele da zadrže korak sa tri najbolje posade – kineskom, austrijskom i portugalskom, tako da su se koncentrisale na osvajanje toliko važnog četvrtog mesta koje im je garantovalo mesto među finalistkinjama.

Bukvalno u poslednjim zaveslajima sjajne sestre Moldovan sačuvale su prednost u odnosu na Slovakinje i to za pola sekunde. Vremenom 1:43,586 rezervisale su osmo mesto uoči finalnog nadmetanja. Njihov uspeh je utoliko veći ako se u obzir uzme podatak da su godinama trenirale u žabokrečini kanala u Borči obraslog rastinjem, dok je voda često bila mutna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari