Simonović: Napadi su tek počeli jer je počela kampanja 1Foto: FoNet/ United Media

– Iz higijenskih razloga ne uzimam tabloidne uratke u ruke, ali od vas kolega i od drugih saznam šta ti nečasni ljudi rade i pišu i o Danasu i o Novoj S. Bio bih vrlo nesrećan kada bih pročitao nešto pozitivno u tim tekstovima – kaže za Danas Veselin Simonović, urednik i direktor Nova.rs.

Našeg sagovornika smo upitali da prokomentariše današnji tekst Srpskog telegrafa u kojem neimenovani izvor navodi kako list Danas predvodi operaciju Omča 2, u koju su uključeni i Nova S „i ostali Šolakovi mediji“, a sve uz pomoć „stranih finansijera i domaćih tajkuna“, kako bismo „slomili Vučića a samim tim i Srbiju“.

Izvor ST navodi da „zbog čvrste politike koju vodi, Vučić ne odgovara ni Zapadu ni Šolakovim medijima“.

– Snažna borba za zaštitu nacionalnih interesa je ono što je trn u oku centrima koji žele Srbiju na kolenima, slabu, koja je poslušna i ispunjava njihove zahteve, ultimatume. Zato udaraju i bočno i diskredituju ljude koji su mu najbliži. U tome učestvuju i neki domaći političari i tajkuni kojima Vučić ugrožava poslovne interese. Cilj im je isti, žele da sruše Vučića, zato spinovima i lažima u medijima pokušavaju da slome Srbiju – kažu neimenovani izvori Srpskog telegrafa.

Veselin Simonović ističe da retko kad komentariše „šta sluge svakog režima i svake vlasti rade i pišu“.

– Ali ovo što ste mi prepričali da su ovi nesrećnici napisali je opasna stvar jer tako targetiraju neke profesionalne novinare i novine, što je za svaku osudu. Ne znam šta im je Omča 2, niti da li je i kada bila Omča 1. Oni žive od laži i služe lažljivoj vlasti. Ovi napadi su tek počeli jer je počela kampanja. Ne treba ih preozbiljno shvatati, ali treba biti oprezan jer svaka budala koja je „zaljubljena“ u ovakvu vlast, a u nju mogu biti zaljubljene samo budale, može da vas napadne na ulici, u prevozu, kafani… – zaključuje Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari