Simpozijum o pivu u Zrenjaninu ove godine organizuje Institut za ratarstvo i povrtarstvo 1Foto: M.P./Danas

Peti Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi održaće se naredne nedelje u Zrenjaninu u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, čiji je jedan od strateških ciljeva upravo rad na oplemenjivanju pivskog ječma i hmelja.

Doprinos organizaciji dali su i suorganizatori: Poljoprivredni fakultet Instituta u Beogradu, Tehnološki fakultet Instituta u Novom Sadu, Poljoprivredna stručna služba iz Zrenjanina, Udruženje prehrambrenih tehnologa Srbije, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Turistička agencija Caravan.

„Želja svih nas je da Simpozijum preraste u veću manifestaciju, kongres.Sam Institut će učestvovati sa određenim brojem svojih naučnih radnika sa radovima iz oblasti oplemenjivanja i gajenja ječma i hmelja“, objašnjava profesorka sa Poljoprivrednog fakulteta Instituta u Novom Sadu i predsednica Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Dragana Latković

Simpozijum o pivu i pivarstvu je manifestacija koja je sastavni deo programa Dana piva. Ove godine održava se kansije jer učesnici, autori, profesori sa raznih Univerziteta nisu u mogućnosti da se okupe u avgustu kada se Dani piva održavaju.

Ove godine Simpozijum će trajati dan duže, od 25. do 28. oktobra. Do sada je prihvaćeno 45 radova stručnjaka iz Srbije, zemalja iz regiona, ali i celog sveta: Slovačke, Češke, Nemačke, Velike Britanije, Italije, Kine, poručuju organizatori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari