Sindikat: Komentari na društvenim mrežama dodatno stvaraju klimu netrpeljivosti prema zaposlenima u Centrima za socijalni rad 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Pododbor Centara za socijalni rad Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti RS, kao i sam Sindikat izrazili su danas zabrinutost zbog napada na radnicu Centra za socijalni rad u Rakovici.

Oni su istakli da je nepobitna činjeni da  zaposleni u sistemu socijalne zaštite, pa i u samim Centrima za socijalni rad, ulažu izuzetan napor da prava i interesi korisnika budu na prvom mestu u odnosu na nagomilane obavete i dužnosti i u nedostajući broj zaposlenih.

„U okolnostima gde zaposleni u Centrima za socijalni rad bivaju izloženi napadima ovakve, ali i svake druge vrste, postaje sve nepodnošljivije obavljati javna ovlašćenja i brinuti o svima koji tu brigu i zahtevaju. Isti oni, koji se kao predstavnici države obavljanjem poslova u Centrima za socijalni rad staraju i brinu o bezbednosti i dobrobiti drugih očigledno sve više strahuju za sopstvenu bezbednost“, ukazali su u saoptenju.

Oni su dodali da je, pored činjenice da je zaposlena u Centru za socijalni rad pretrpela ovakvu vrstu nasilja, za Sindikat nepojmljivo i neprihvatljivo da se ovakav gest „opravdava“ na društvenim mrežama.

„Komentari koji se mogu videti na društvenim mrežama dodatno stvaraju klimu netrpeljivosti prema zaposlenima u Centrima za socijalni rad, pa je upitna bezbednost ne samo naše povređene koleginice, već i svih ostalih zaposlenih u Centrima za socijalni rad“, naveli su oni.

Oni su, takođe, pozvali državne organe da nemili događaj što pre rasvetle, te da se organi vlasti istovremeno i pozabave ne samo osiguranjem bezbednosti zaposlenih u Centrima za socijalni rad i sistemu socijalne zaštite uopšte, već da angažovanijim pristupom stvore klimu u društvu koja će omogućiti nesmetan profesionalan i pre svega bezbedan rad zaposlenih u Centrima za socijalni rad.

Podsećamo, radnica Centra za socijalni rad u Rakovici danas je fizički napadnuta.

Beogradski mediji su preneli da je ženi polomljen nos i da je zbrinuta u Urgentnom centru, ne navodeći zašto i kako je do napada došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari