Sindikat lekara: Očekujemo vanredno stanje 1. oktobra 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić izjavio je danas da ima informaciju da se kao mogući datum za uvođenje vanrednog stanja u Srbiji pominje 1. oktobar.

U izjavi za portal Nova.rs, Panić je rekao da se opravdano sumnja da Krizni štab za borbu protiv korona virusa i dalje ne raspolaže podacima sa kojima bi morao, da bi donosio validne odluke.

„Imate sada broj novoobolelih i preminulih koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i doktor Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje. Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke“, rekao je on.

Panić je izjavio da ako za pet do 10 dana najavljuju vanredno stanje, onda brojke koje javljaju sigurno nisu tačne.

On je naveo da su smene na Vojno-medicinskoj akademiji i u Leskovcu vrsta osvete, odnosno ogroman pritisak i progon onih koji su se usudili da kažu da se nešto ne radi dobro u toku ove epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari