Sindikat: Protest ispred Ministarstva prosvete biće održan, Ružićeva ostavka je zakasnela

Ostavite komentar


  1. Ko je merodavan da proceni da je Ružićeva ostavka zakasnila ? Nije ostavka brzi voz iz Lapova pa da kasni 200 minuta. Ko je otpravnik vozova ko piše o kašnjenju. Ružić nije direktno kriv za strašan događaj (drugi su više) ali je ipak jedini ispao o.k. (više od drugih).

  2. Zakasnio braćela, trebalo je da podnese ostavku ranije, a ne da kalkuliše ko njegova bratija iz SPS a! Osladila im se vlast, plus lova nije to lako. Opajali su i uništili sve što su vodili to ne treba zaboraviti! Prokockali su kapital koji je vlasništvo svih nas gradjana i na to nisu imali pravo! Dok god im budemo putali nama neće biti dobro i sve je u novcu, doduše nešto je i u nekretninama!

  3. Ionako je sve vreme otaljavao svoj posao,od samog početka se videlo da to bezvoljno radi,nikada nije stao na stranu prosvetnih radnika.

  4. Mnogo nekih sindikata udruzenja nevladinih organizacija koji samo rovare a nista dobro ne rade

  5. Za vas niko ne bi čuo da nije Vučica. Ne bi ste imali o čemu da pišete.

  6. Roditelji su ti koji vaspitavaju decu, ne Ruzic, hepi, zadruga itd…Dok se roditelji nasilnika ne kazne ovo ce da se ponavlja bez obzira ko bio na celu ministarstva.

  7. Na čelo resora resora će doći samo neki novi stranački klon kome je jedino u glavi ostanak na vlasti radi ličnog bogaćenja. Možda samo teši činjenica da kad imate nekoga ko je stručan 0% za posao koji obavlja, onda onaj sledeći ne može biti gori.

  8. Samo naivni i glupi mogu da poveruju u Ružicevu svojevoljnu ostavku, Dačiću je trebalo pet dana da ga ubedi. Uzgred, koalicija SPS i SNS je najgora u istoriji Srbije i samo će se nizati zlo za zlom dok su oni na vlasti.

  9. U ovoj teškoj tragediji, on je „kalkulisao“?! Prvo izjavom, da sistem nije zatajio?! Pa onda Dačić, govori umesto njega, kako je Ružić „spreman“?!- da podnese ostavku?! Ovo navedeno govori, da mu je MORAL, bio na poslednjem mestu, njegove/njihovih, kalkulacije! Shvatio je da će ga revoltirani narod, koji je još uvek u šoku, od svega , smeniti „na ulici“! Krajnje vreme je i za Gašića, da to uradi, suviše je velikih grešaka napravio, i dosta je bilo, „Ne dam Batu“! NAROD je jači od INSTITUCIJA, koje ne rade po zakonu, i u interesu svoje države, i tog naroda!

  10. Procitao sam na stotine komentara i krivi su svi sem roditelja.Budimo malo realni i priznajmo da smo mi tu najvise zakazali.Vecina dece nema opstu kulturu,nezna da kaze najosnovnije“dobar dan“Ako mi roditelji cekamo da ce u skoli dete nauciti sta sme i sta nesme,onda se grdno varamo.

  11. Ružić nije dobro vodio posao i za vreme korone. Nesposoban, jednostavno rečeno!

  12. Pošto država nikad nije imala sluha za školovani kadar,tj.Specijalne pedagoge,nadamo se da će sad posle ove naše nesreće,morati da se radi na tome.

  13. Propast prosvete traje unazad 20godina,ne mislim da je covek odgovoran i da je morao da da ostavku.
    Svi misle da bi bili bolji ministri….

  14. Za ovaj konkretan slučaj on nije kriv i ovo niko nije mogao da predvidi. Za neke druge stvari je kriv od loših kadrova po školama,snimanja spota i Kristijana Golubovića,srozavanje učiteljskog kadra,malih plata prosvetara… Ali krivicu treba da snose i svi ostali u toj vladi od glavno komandujućeg pa na dalje i to zato što su uništili sve što su dotakli od porodice,škole,policije,pravosuđa uništili su ceo sistem zarad svojih i tuđih ciljeva.

  15. A, zamislite ko bi(sve) mogao da dođe na mesto Ružića, uf, ne smem ni da razmišljam…!? Plašim se da ne budemo pevali „Ružiću, vrati se…“

  16. Jadni prosfetni radnici kada više za đake nema ni ponavljanja niti bilo kakve druge sankcije! Gazda ove države će nsstaviti da prima i sprovodi sve sa trulog zapada!

  17. Da se nisu tibisti nastavnici zapitalibda li su i oni krivi,znam ponasanje nastavnika pobskolama koji predaju mojoj deci,ladovine i neradnici pa nije im Ruzic rekao da se tako ponasaju.Samo znaju da strajkuju za plate i to je glavni sa cim se bave o deci najmanje razmisljaju a njegova ostavka je trebala i dosla je na vreme sta je trebao da da ostavku u prvoj minuti?

  18. On je kao i vecina ministara samo glumio ministra, ponavljajuci vec naucene recenice svojih sefova.

  19. Jeste treba da da ostavku i dao je ali kad su toliko pametni neka kažu kako to da se spreči u školama.

  20. Ružića postaviti za vođu navijača Patrizana……otuda je i došao…sve jasno.

  21. Nije bitan.
    Da je bila moralna ostavka uradio bi to istog momenta .
    Naravno da je ovo politicki Po nalogu gazde da bi se bacilo malo prasine u oci .
    Kakvi jadnici .
    Za Boga ne znaju i ne haju.
    Jedni i drugi .
    Samo rejting.
    Dolazi na naplatu.
    Bice jos gore.

  22. Prethodni su bili bolji. Ne pricajte gluposti. Svako odgovara za svoje postupke. Ko god da dodje nekome nece valjati.

  23. Taj čovek tzv ministar je kadar SPS a. Dačić ga je gurao svojski se trudio ali čovek nije za politiku. On je tipični poslušnik i opet će mu Ivica naći neko ladovina mesto. Paraziti nam jedu novac a ništa ne rade. Uzimaju, grabe, kradu i pljačkaju. Na kraju odu u penzije sa kraljevskim penzijama, nezasluženim, prokleti od sirotinje.

  24. Najlakše je slomiti kola na poslednjeg. Bilo je I biće. A gde ste bili do sada jer to nasilje po školama nije poslednjih 6 meseci. Pretite roditeljima oduzimanjem dece ako ga maloo isprebija. Deci ste dali svu vlast po školama da nesme nastavnik dati slabu ocenu inače odmah ga prijavljuju da je seksualno zlostavljao i tako to. Sada vam je Ružić krivac. Jadan ste vi sindikat. Svoje smeće prebacujete u tuđem dvorištu.

  25. Najlakše je slomiti kola na poslednjeg. Bilo je I biće. A gde ste bili do sada jer to nasilje po školama nije poslednjih 6 meseci. Pretite roditeljima oduzimanjem dece ako ga maloo isprebija. Deci ste dali svu vlast po školama da nesme nastavnik dati slabu ocenu inače odmah ga prijavljuju da je seksualno zlostavljao i tako to. Sada vam je Ružić krivac. Jadan ste vi sindikat. Svoje smeće prebacujete u tuđem dvorištu.

  26. Najlakše je slomiti kola na poslednjeg. Bilo je I biće. A gde ste bili do sada jer to nasilje po školama nije poslednjih 6 meseci. Pretite roditeljima oduzimanjem dece ako ga maloo isprebija. Deci ste dali svu vlast po školama da nesme nastavnik dati slabu ocenu inače odmah ga prijavljuju da je seksualno zlostavljao i tako to. Sada vam je Ružić krivac. Jadan ste vi sindikat. Svoje smeće prebacujete u tuđem dvorištu.

  27. Da sam na mestu predsednika rekao bih ovim što protestvuju da između sebe izaberu ministra i onda da taj uređuje školstvo da vidimo kako će taj voditi školstvo

  28. Na prvom mestu školstvo, zdravstvo i na trećem kultura. Ako ova tri resursa u društvu zastaje, društvo je propalo. Narod ako je nepismen ,slep je kod očiju. Narod mora zdravstveno da bude zbrinut i na kraju mora da zna da se ponaša. Ako si nepismen džabe je svo bogatstvo. Greška je onog momenta kada je nastavnici izmyknuta stolica ,a učenik nije adekvatno kažnjen.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 9

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.