Sindikat radnika RGZ-a pisao Vučiću: Haos u Zavodu postao nepodnošljiv 1Arhivska fotografija Beta/Dragan Gojić

Sindikati radnika u Republičkom geodetskom zavodu, koji štrajkuju 69 dana, zatražili su danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno primi predstavnike zaposlenih.

U pismu Vučiću sindikati su naveli da poštuju odluku Vlade i da su štrajk prilagodili Uredbi o minimumu procesa rada, ali da primena Odluke o načinu sprovođenja minimuma procesa rada od 15. aprila, koju je doneo direktor Zavoda, nije dala očekivane efekate.

„Umesto normalizacije rada u katastrima došlo je do pravog haosa koji se svakodnevno produbljuje a za koji direktor neosnovano optužuje sindikate i zaposlene“, navodi se u pismu.

Podsetivši da su se Vučiću pisanim putem obraćali mnogo puta i ukazivali na „bahato ponašanje, krupne nepravilnosti u raspolaganju finansijskim sredstvima i zloupotrebe u radu direktora Borka Draškovića“, sindikati su istakli da Vlada nije preduzela ozbiljnije radnje u rešavanju problema.

„Dok Vlada okleva da utvrdi propuste i odgovornosti Borka Draškovića i njegovih saradnika, nastavljaju se dalje nezakonitosti i zloupotrebe, uništavanje Zavoda i progon zaposlenih. Utisak je da određene strukture u Vladi rade na zaštiti Borka Draškovića i njegovih nezakonitih dela“, ukazuje se u pismu.

Sindikati su naveli da imaju razumevanja za angažovanost i prevelike obaveze Aleksandra Vučića, ali da je haos u Zavodu postao nepodnošljiv a postupci Draškovića nedostojni za obavljanje funkcije direktora.

U pismu se dodaje da su odustali od odluke da do prijema svakodnevno budu ispred zgrade Predsedništva zato što na tom prostoru borave opozicioni aktivisti, a „sindikati niti su se bavili niti će se baviti politikanstvom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari