Sindikat Sloga: Radnici pošte na ivici gladi 1Foto: Beta/ Milan Timotić

Sindikat radnika pošte Sloga upozorio je danas da u javnom preduzeću Pošta Srbije većina radnika, suprotno istupanjima čelnika o boljitku, sve više radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i nema obezbeđena sredstva za rad.

U saopštenju sindikat je naveo da se ne stidi da kaže da je najveći problem glad, jer plata iznosi oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom inflacijom.

Navodeći da Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje 2022. prihodi veći 10 odsto u odnosu na isti period 2021, Sloga je upitala gde su pare i dodala da ima razloga da sumnje u visinu prihoda, jer beskamatna pozajmica za zaposlene koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put kasni više od mesec dana.

Pored plata, radnici se sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radnika primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja, a kuririma post ekspresa je norma sa nekada 50 povećana na 100 isporuka, navela je Sloga.

Sindikat je ukazao i da se radnici premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski, a poštare koji nose seoske rejone, primoravaju se da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta, uz obavezu da ih održavaju o svom trošku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari