Sindikat Sloga traži smenu direktorke vrtića Pčelica u Nišu 1Foto: V.Torović

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da zahtevaju hitnu smenu direktorke Javne predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu Svetlane Mitić, „zbog niza zloupotreba koje ugrožavaju kako kvalitet upravljanja tako i integritet same ustanove“.

„Zloupotreba pozicije direktorke Mitić nastavljena je skandaloznim zapošljavanjem njenog sina, van svih zakonskih procedura i pravila konkursa, čime je još jednom dokazano da je promena na čelu ‘Pčelice’ neophodna za očuvanje osnovnih principa pravičnosti i transparentnosti u našem društvu“, kaže predsednik „Sloge“ i narodni Željko Veselinović.

Veselinović naglašava da smena direktorke Mitić nije samo pitanje jedne ustanove, već signal da Srbija ne sme da toleriše korupciju i nepotizam.

On ističe hitnost njene smene, jer je situacija dodatno pogoršana tretmanom predsednice sindikata „Sloga“ u toj ustanovi Žiže Stojanović, koja je, kako se dodaje u saopštenju, „degradirana i premeštena u kotlarnicu, gde se majstori, zaposleni u toj ustanovi presvlače, a sve nakon što je ukazivala na propuste u radu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari