Zbog čega je Sindikat Sloga podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Hitne pomoći u Kragujevcu i vozača saniteta? 1Foto: Z. S. M.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu protiv vršioca dužnosti direktorke Zavoda za urgentnu medicinu Gordane Đokić i vozača sanitetskog prevoza u toj ustanovi Željka Marjanovića zbog, kako je navedeno, ometanja i sprečavanja rada tog sindikata.

U saopštenju „Sloge“ navedeno je da je Đokić nepravilno postupila sa dokumentacijom koja je sadržala dokaze o reprezentativnosti sindikata i učinila javno dostupnim informacije koje se smatraju privatnim i osetljivim.

Predsednica Sindikata „Sloga“ u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac Ana Popović izjavila je da taj sindikat „često trpi pristiske i opstrukcije“.

„Ovakvim postupcima, vršilac dužnosti direktorke i glavni vozač, kao član komisije, svesno su kršili zakonske propise, ometajući rad i razvoj Sindikata u našoj ustanovi. Sindikat ‘Sloga’ zastupa interese svojih članova i bori se za pravedne uslove rada, a ovakvi nezakoniti postupci direktno ugrožavaju osnovna prava zaposlenih“, navela je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari