Sinod SPC: Poštujemo zabrane, pričešće je dobrovoljno

Ostavite komentar


  1. Presmešni su. Po popovima ispada da smo mi dobrovoljno u policijskom času. Ja razumem da su crkva i država odvojeni, ali ovi ga bezobrazno preteraše. Ali baš bezobrazno, uz to i osiono. Sramota bre

  2. Bože koje besmisleno obraćanje. Svi stoje na odstojanju a pop im trpa istu kašiku u usta. Neverovatno.

  3. E, pa dobrovoljno i ja hoću da se prošetam uveče, al ne da država i ja ne šetam! A vi radite šta hoćete i tako ugrožavate zdravlje svih nas, ne poštujete pravila, ugrožavate državu! Crkva bi trebala da bude glas razuma,da čuva narod, ali džabe kad ga osioni i zadrti mali ljudi koji je vode nemaju.

  4. Uzgred Vatican News, oficijelno glasilo Svete stolice, objavilo je pre nedelju dana: „Vjerski vođe širom svijeta pridržavaju se vladinih planova za suzbijanje širenja koronavirusa Covid-19. Crkve suspenduju javne mise i prenose liturgijska slavlja na mreži“. Ali, g. Miroslav zna bolje.

  5. Uzgred Vatican News, oficijelno glasilo Svete stolice, objavilo je pre nedelju dana: „Vjerski vođe širom svijeta pridržavaju se vladinih planova za suzbijanje širenja koronavirusa Covid-19. Crkve suspenduju javne mise i prenose liturgijska slavlja na mreži“. Ali, g. Miroslav zna bolje.

  6. Eto. Jel vam sad jasno kom je bio glavni širilac kuge u srednjem veku.

  7. Ovo je direktno krivično delo i podstrekivanje na ritualno samoubistvo. Kao što rade mnoge sekte u poslednjih nekoliko godina. Od sada to radi i većinska religijska zajednica SPC. Da stvar bude gora pričešćuju se i mala deca, što direktno roditelji ugrožavaju živote svoje dece. Mislim da bi takvim roditeljima pod hitno trebalo oduzeti decu i decu skućiti u psihički normalne hraniteljske porodice, ako su imala sreće da se nezareze novim korona virusom. Da se to radi o nekoj manjinskoj sekti verovatno bi država policijski intervenisala, ovako većinsko religijsko kolektivno samobstvo, je za sadašnju vlast dozvoljeno. Na takve stvari država nereaguje, ali zato hladnokrvno krši Ustav od početka „vanrednog stanja“ čije se proglašenje i legitimitet dovodi u pitanje. I svojim odlukama direktno diskriminiše i zabranjuje kretenje starijim od 65 godina i time ugrožava njihov mentalno i fizičko zdravlje kao i ljutsko dostojanstvo. Prema starijim od 65 godina je dozvoljena maltene svaka vrsta poniženja i intervencije od strane policije, ako izađu jedan sat isped zgrade na svež vazduh dobiće kaznu od 150.000 dinara.

    P. S. Takođe, bih dodao da znam iz vlastitog iskustva da pomoć starijim licima koji su sami nefunkcioniše, primera radi zvao sam 21.03.2020. volontere do danas 24.03.2020 niko me nije zvao niti je došao da mi kupi hranu i potrepštine.

  8. Hahaha, ja za ove nase klerikalce mislim, da su 18.vek. Ali, ako uporedim ove vase sa nasim, vasi su 15.vek. Ovo je suludo, ako je istina. A jeste, izgleda. Kakvo priopcenje, kao da smo 1988e. Mamula gradi vilu, grade je vojnici, a kad Mladina napise clanak o tom protivzakonitom cinu, to je napad na JNA. Ovi su isti izgleda, svaki ko ukaze na nesto pogresno kod njih, taj je antisrbski element. Primer beskrajne gluposti coveka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.