Zapadne sile verovatno neće vojno da intervenišu u Siriji zbog „složenosti“ tog pitanja, izjavio je Nabil Elerabi, šef Arapske lige za egipatski list Al Šoruk, preneo je Jerusalim post. Elarabi je naglasio da se strahuje da bi vojna intervencija u Siriji uvukla region u još veći konflikt.


On je ocenio da sirijska opozicija „još nije sazrela“ i dodao da Generalna komisija sirijske revolucije, koalicija koju čini četrdesetak opozicionih grupacija, nije u mogućnosti da promeni situaciju na terenu. Dan pošto je predsednik Bašar Asad prihvatio plan Lige da se pošalju arapski posmatrači u Siriju, Elarabi je istakao da je prethodno ponuđeni plan, koji je Damask odbijao, „netaknut“ i da sirijskim amandmanima nije promenjena priroda misije posmatrača. Elarabi je objasnio da će biti angažovani posmatrači iz arapskih zemalja. Cilj posmatračke misije je zaštita sirijskih civila.

Elarabi, međutim, nije naveo koje će tačno zemlje poslati posmatrače. Opozicioni aktivisti su saopštili da je najmanje 114 ljudi ubijeno u ponedeljak u sukobima, izvestila je Al Džazira. Prema podacima Generalne komisije sirijske revolucije, među mrtvima su i 80 odmetnutih pripadnika zvanične vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari