Mladi ljubitelji savremene zabave – skejt borda, predali su gradonačelnku Požarevca, Miodragu Milosavljeviću, peticiju sa 1.070 potpisa kojom je inicirana izgradnja savremenog Skejt parka.

Inače, vožnja skejt borda spada u grupu ekstremnih sportova koji poslednjih godina doživljava ekspanziju među tinejdžerima. Pošto ne postoji adekvatan poligon za vožnju, požarevački skejteri se godinama okupljaju i izvode akrobacije na gradskim ulicama. Na prijemu kod gradonačelnika, mladi gosti su iskazali želju skejtera da Požarevac, poput Beograda, Novog Sada, Zaječara i drugih gradova, dobije moderan poligon sa specijalnim stazama i objektima koji bi mogao da bude lociran na prostoru Bambi parka.

Gradonačelnik Milosavljević je u potpunosti podržao ovu ideju i naglasio da je u narednom periodu neophodno naći odgovarajuće donatore koji bi finansirali izgradnju skejt – parka a sledeće godine određena materijana sredstva za ovu svrhu biće izdvojena iz budžeta.

„Da bismo ozbiljno ušli u priču oko izgradnje Skejt – parka, moramo najpre da spremimo projektnu dokumentaciju, rešimo imovinsko-pravne odnose na određenoj parceli i tek na kraju nađemo novac za izgradnju. Zbog toga vam predlažem ove godine okupljanje požarevačkih skejtera tokom letnjih meseci bude u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ a da aktivno uđemo u pronalaženje parcele u okviru sportskog kompleksa i rešimo imovinsku problematiku a nakon toga obezbedimo projekat i odobrenje za izgradnju“, rekao je Milosavljević mladima koji su razumeli neophodnost određene procedure i prihvatili predložena rešenja.

Prijemu mladih skejtera su prisustvovali i Vukica Vasić, zamenik gradonačelnika Požarevca i Žarko Pivac, narodni poslanik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari