Kako će u OŠ „Aleksa Šantić“ u Sečnju, čija je direktorka lane bila protiv verskog obreda u školi, sutra proslaviti Svetog Savu?

Ostavite komentar


  1. E baš svašta kod nas može da bude sporno… 81% stanovnika je pravoslavno, ali je problem što se 1 dan godišnje u školama proslavi slava?

    Srbija treba da proglasi 5 zvaničnih državnih religija (pravoslavlje, protestantizam, katoličanstvo, islam, i napr budizam (zbog Kineza i ostalih radnika koji nam dolaze iz Azije)) čiji bi se praznici slavili svuda u zemlji bez obzira na nacionalni sastav stanovništva. Ovim bi obuhvatili 99.99% svih građana, dok bi svi ostali imali 100% garantovano pravo da slobodno upražnjavaju svoju religiju (rastafarijanci, hare krišna, leteći špagetisti, ateisti, naučnici …)

    Takođe treba usvojiti 5 principa državne ideologije, od kojih bi 1. princip bio: Verujemo u Boga. Oko ostala 4 se dogovorite – predlažem: jednakost pred zakonom, sloboda misli i govora, svetost porodice kao osnovne ćelije društva, svetost privatne imovine.

  2. Gle cuda iz Secnja, jel se tamo iseljavali u svapske kuce posle rata, bez grize savesti. TIPICNO ZA ATEISTE.

  3. Odvratno kao da smo Talibani.
    Nemam nista protiv nijedne vere ali vera i prosveta, crkva i skola, su kao Bog i zemlja.
    A tako treba u normalnim i civilizovanim zemljama i da bude. Mi smo ocigledno potonuli.

  4. Da napomenem sekularnim čistuncima da u većini zemalja Zapadnog sveta nikome ne pada na pamet da dira u verski segment života. Pokušajte da u Francuskoj, Italiji, Španiji, Grčkoj…. kažete nešto protiv Crkve! Ove povremene kampanje protiv SPC i njenog sveštenstva su odraz neznanja, zlobe i nečijih planova.Na žalost, u Srbiji još ima sveta koji bi rado uveli partijske komesare a izgnali popove. S druge strane, i Crkvi je vreme da postane stroža prema svojim namesnicima!
    SPC ima nezamenjivu ulogu u opstanku Srpstva i mora uvek davati primer!

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.