Škole u "Super raspustu" samo preko tendera 1Foto FoNet Ljiljana Stojanovic

Osim formalne podrške projektu „Moj super raspust“ Ministarstvo prosvete nema nikakve „dilove“ sa agencijom koja sprovodi ovaj program.

To za Danas tvrdi Miloš Lazarević, autor ovog projekta i vlasnik pomenute agencije, povodom nedoumica koji su se pojavili u delu javnosti o ulozi Ministarstva u pomenutom programu. Lazarević ističe da se ne reklamiraju po školama i da nemaju neposrednu komunikaciju sa nastavnicima već da ulažu dosta sredstava u globalni marketing i oglašavaju se u velikom broju medija.

– Nama bi najviše odgovaralo da se direktno reklamiramo po školama i da imamo otvorena vrata na taj način, međutim to ide preko javnih nabavki u pojedinim školama koje su prepoznale nas kvalitet i žele saradnju sa nama tokom školske godine u vidu realizacije rekreativne nastave po našem programu kampa – ističe Lazarević.

Ministarstvo prosvete podržalo je ovaj projekat još 2014. godine u vreme dok je ministar bio Tomislav Jovanović, uz obrazloženje da je on u skladu sa ciljevima obrazovanja i vaspitanja učenika osnovne škole i da je posebno usmeren na razvoj i praktikovanje zdravih životnih stilova, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja, bezbednosti i razvoja fizičkih sposobnosti. U dopisu Ministarstva u koji je Danas imao uvid, ističe se da svaka škola donosi školski program i godišnji plan rada, te da se autori projekta mogu obratiti školama koje imaju pravo da autonomno odlučuju o saradnji u ovom projektu. „Moj super raspust“ je 2015. dobio podršku gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, a ove godine i Ministarstva omladine i sporta, ali Lazarević naglašava da „sve to nije adut kojim bi se probijali na tržištu“. Najbolja preporuka im je, kako ističe, veliki broj zadovoljnih roditelja i dece, koji su prepoznali vrednost ovog programa.

– U današnje vreme kada su deca sve više okrenuta tehnici i tehnologiji, kada se sve više druže preko kompjutera i mobilnih telefona, provodeći to vreme u četiri zida, smatramo da je naš način rada, povratak dece prirodi i zdravim stilovima života krajnje neophodan i pozitivan za njihov psihofizički rast i razvoj. Zato smatramo da je sve nadležne institucije koje se bave brigom o deci, osim pisanog mišljenja i preporuke, treba da razmotre i mogućnost da konkretno podrže ovaj projekat, bilo slanjem dece lošijeg materijalnog stanja u naše kampove ili nagrađivanjem najboljih učenika – kaže Lazarević.

Iz Ministarstva prosvete do zaključenja ovog izdanja nismo dobili komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari