Skoro 200 Roma u Nišu pet meseci živi u mraku: EDS odbija da im priključi struju dok ne ispune uslove

Ostavite komentar


  1. Koliko je gradjanima Srbije iskljucena struja pa za njih niko ne lobira da im se ukljuci.

  2. Oko 200 Roma iz 24 porodice u niškom naselju 12. februar već pet meseci živi u kućama bez električne energije, zbog toga su protestovali ispred Gradske kuće u Nišu, ali rešenje njihovog problema nije na vidiku. To nije normalno sta se narodu radi !!!

  3. Na protestu su nosili transparente sa natpisima „Izbavite Rome iz tame rasizma“, „Zašto držite Rome u mraku?“ i “Da li u 21. veku treba da koristimo sveće da naša deca uče?“. Takose to ividi to nije normalno vec 5 meseci bez struje narod jesu i zive u mraku !!!

  4. Čelnici Niša su im poručili da „Grad ne može da im plaća struju“, čak nisu primili njihovu delegaciju na razgovar. To nije ljudsko !!!

  5. S druge strane, niški EDS navodi da je električna energija tim porodicama isključena nakon pokušaja krađe nemoze biti kradja kad nemaju brojke jer narod nemogu da zive mraku i bez struje to nije normalno !!

  6. „I sami Romi su krivi jer sam ih pre više godine upozoravao da moraju da se dogovore kako će da plaćaju struju. Pre svega svaka kuća mora da ima sopstveno brojilo i da plati struju koju je potrošila. Oni nisu formirali ni skupštinu stanara ili kućni savet, koji bi ih organizovao. Tako sad svi ispaštaju“, smatra predsednik Lige Roma. Svaka kuca treba da ima svojih brojila da znaju sta trose i kako da placaju jeste tako svako treba da imaju svoje brojke u svojim kucama !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.