Skupština slobodne Srbije: Telenor i Telekom ugrožavaju ustavna i zakonska prava građana Srbije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Skupština slobodne Srbije upozorila je Telenor i državnu kompaniju Telekom da sklapanjem protivzakonitog ugovora ugrožavaju ustavna i zakonska prava građana Srbije.

Naše ustavom i zakonom zajamčeno pravo na informisanje je iznad vašeg nezakonitog prava na finansijsku pohlepu koja bi se sprovodila na štetu svih građana Srbije, navodi se u reagovanju.

Skupština slobodne Srbije pozivs sve građane, udruženja i političke partije na sve vidove protesta u odbrani svog prava na istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje koje je garantovano kako domaćim Zakonom o javnom informisanju i medijima tako i poveljom Ujedinjenih nacija tako i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Skupština slobodne Srbije: Telenor i Telekom ugrožavaju ustavna i zakonska prava građana Srbije”

 1. Zašto se SBB ili N1 ili NovaS toliko plaši Telenora? Pa ne može ih Telenor ugasiti. Zapad nas već dugo uči da je slobodna tržišna konkurencija dobra za krajnje potrošače (osim ako konkurencija nije iz Kine i Rusije). Zato mislim da je ta Skupština slobodne Srbije, ko god oni bili, malo polupala lončiće. Šteta što SBB, N1 ili NovaS nije u poziciji američkog Kongresa pa da zapreti sankcijama.

  • A zašto se Vučić toliko plaši opozicije, za koju naravno niko ne glasa i „narod neće“, pa im ne samo zabranjuje pristup na RTS, nego ide toliko daleko da siledžijski uništava čak i one medije koji nemaju nacionalnu frekvenciju?
   Inače, ti si neki svetski stručnjak za medije i komunikacije pa pouzdano znaš da „ne može ih Telenor može ugasiti“? E, pa itekako može, u koordinisanom sadejstvu s (para)državnom firmom Telekom, što se ne samo sprema, nego se čak ni ne krije.
   Zato nemoj da komentarišeš stvari o kojima nemaš pojma, a naročito nemoj da „smatraš“, ni da „misliš“ jer ti to vrlo slabo ide!

   • Zašto se Vučić plaši opozicije? Ne znam, a iskreno, i ne zanima me. Zašto bi meni bili bitni Vučićevi strahovi? I da ponovim, ne može Telenor nikog i ništa ugasit, može samo nekome oteti nekakvog radnika ili ponekog gledaoca. Pa šta? Ko tvrdi da nešto vredi, ne plaši se konkurencije. Istina, bolji su uvek gušili loše. Zato neka se N1 i NovaS potrude da budu bolji od Telenora. No, nije stvar u tome, stvar je što se neko plaši da će mu pasti profit a šta onda? Sitni mozgovi koji olako padaju na manipulaciju misle da mediji postoje da njemu lično donesu neko dobro. Ne, mali čoveče, svi mediji postoje samo zato da svom vlasniku donesu profit ili neku drugu dobit. Zato kad lajete na druge, lajete u prazno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.