Sloboda u ekonomiji, ličnim odnosima i politici

Novi socijalizam

Ostavite komentar


  1. Занимљиво али ирелевантно. Данашња левица је заробљеник прошлости и покушаја социјалног инжењеринга које је историја и друштво одбацило као присилу без обзира на варијације у том моделу. Проблем је што је успут страдао и социјални аспект друштва промоцијом неолибералног тржишта где „победник“ узима све. „Победници“ међутим не схватају да је то Пирова „победа“ јер се усут урушава и друштво и екологија необузданим тржиштем и политичком кастом која га служи стварајући од људи робове потрошачке економије.
    Да има памети излаз би био у мешавини сва три модела – државне регулативе у кључним областима инфраструктуре, слободног тржишта у осталим областима и промоцији – помагању не страног капитала већ домаће производње и охрабривању предузећа у власништву запослених и задруга на селу.
    Али памети нема и ту смо где смо – у раљама баздушног капитализма и његових домаћих плагијатора, суровијих и од оригинала.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.