Sloga: Ispitati smrt radnika na Koridoru 1Foto: Sloga

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su nadležno državno tužilaštvo i policiju da bez oklevanja preispitaju sumnje roditelja da je neprijavljeni radnik obezbeđenja „Soko Group“ u 2014. godini Dejan Golubović iz Pirota preminuo na koridoru 10 i da mu je telo sa gradilišta izmešteno kilometar dalje.

Sindikat „Sloga“ pozvao je nadležne da preispitaju navode o kjima piše dnevni list Blic i sumnju roditelja Golubovića, da je telo zbog toga što je Dejan Golubović bio neprijavljen, izmešteno oko jednog kilometra od gradilišta na Koridoru kod Bele Palanke i da je zapisnikom konstatovano da je reč o ribolovcu, koji je zbog hladnoće preminuo pored trase autoputa.

„Smatramo da moraju snositi odgovornost svi oni koji su eventualno po dokazivanju, učestvovali u prikrivanju zločina ili propustili radnje kojima se ovaj zločin na ovakav način pokrio“, navela je „Sloga“ u saopštenju. Kako se navodi, posebno uznemiruju navodi da je radnik radio u preduzeću čiji je vlasnik član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Zoran Livaja, čiju je firmu inspekcija rada više puta prekršajno sankcionisala zbog nesačinjavanja ugovora o radu i nepr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari