Građani traže smenu Saveta MZ Aerodrom zbog naplate parkiranja 1Foto: Z.S.M.

Nakon što je održan još jedan skup kako bi problem naplate parkiranja u MZ Aerodrom bio rešen, stanovnici ovog dela Kragujevca traže smenu Saveta mesne zajednice.

Stanovnici MZ Aerodrom protestvuju još od kraja prošle godine zbog pokušaja mesne zajednice da se parkiranje u ovom delu grada naplaćuje za stanovnike i vlasnike stanova, o čemu je Danas već pisao.

I dok se ranije tvrdilo da je to odluka gradskih vlasti, sada je potpuno jasno da se radilo o odluci Saveta mesne zajednice.

Građanima, ni pored upornih i ponovljenih zahteva da im se predoči bilo kakva odluka Gradskog veća ili rešenje o naplati parkiranja, niko nije mogao da pokaže bilo kakvu odluku nadležnih gradskih organa u tom smislu.

Za portal „Kragujevačke“ jedan od predstavnika građana, Dragojlo Jevđić, rekao je da su stanovnici Aerodroma ponovoli svoje zahteve prema mesnoj zajednici, koja je inicirala naplatu parkiranja.

On je takođe najavio i pokretanje postupka za smenu postojećeg saveta mesne zajednice Aerodorm.

Pokret Složno za Kragujevac podržava građane naselja Aerodrom i zahteva da se ukine naplata parkiranja.

„Naplata nije do sada dala rezultate, odnosno građanima nije rešen problem parkiranja. Uz to cena od 55 dinara po satu, ista kao i u centru grada, dovela je građane u situaciju da plaćaju najskuplje parkiranje u Srbiji“, ističu u Složno za Kragujevac, a prenosi portal Kragujevačke.

Da podsetimo, kao što je list „Danas” već pisao još prošlog leta, doneta je odluka da se u ovom kragujevačkom naselju naplaćuje parking.

Po toj odluci gradskih vlasti korišćenje parking mesta je trebalo da počne da se naplaćuje 1. decembra ali se to nije desilo zbog protesta građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima.

Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju i hvala vam što jeste.Ukoliko imate neku interesantnu vest, zanimljivu fotografiju, video klip ili želite da ukažete na komunalni problem u vašem gradu, javite nam se putem kontakt forme na portalu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari