Slušajte lekare van Kriznog štaba i čućete dobre savete

Naučnici i univerzitetski profesori pridružili se podršci zdravstvenim radnicima, imaju i poruku za vlast

Ostavite komentar


  1. Au, mogli ste još malo da sačekate i javite se! Vi koji tvrdite da je devastiranje društva počelo 2012., Simonović i drugi! Zamislite, te 2012. nam je cvetalo cveće. Ili je Simonović od tikava video cveća? Ili je fantazirao jer ni tikava nije bilo? Naučni radnik! Pa čoveče, bilo bi me sramota da sam osnovac i tako nešto ustvrdim. Sad će administratori, kao i dosad, da odrade svoje.

    1. Ocigledno je da iza ovog komentara stoji centrala botova nezadovoljna pominjanjem 2012 godine kao pocetkom krajnjeg unistavanja Srbije i njene demokratije. To je ono sto boli napredne. Oni bi da im se divimo dok su u stvari najgori soj korumpiranih, nevaspitanih, nestrucnih, neobrazovanih, bahatih, i osionih koji je ikada postojao u nasoj maloj zemlji. Preci nam se u grobu prevrcu dokle smo stigli sa takvima. Nije ni cudo da bi sada napali doktrore, intelektualce, advokate, jednom recju sve koji znaju i umeju.

      1. Ja predlažem, s obzirom da su ove godine, zbog korone , vrlo malo su držali predavanja na fakultetima, da se svim univer. profesorima (redovnim i vanrednim) i akademicima smanje plate za 40 % i da se taj novac da medicinskom osoblju koje je angažovano u lecenju kovida. Na taj nacin bi profesori pokazali da su solidarni, humani i da zaista vole ovaj narod na čijoj grbaći žive. Lako je palamudit iz fotelja i kabineta uz kaficu i novine.

    2. Profesor Simonovic nema cega da se stidi,za razliku od clanova tzv Kriznog staba…Ne znam zasto se osuli paljbu na njega,a niste se zapitali npr.kada je tzv.profesorka Kisic stigla da objavi 120 radova…Da uradi,napise,saceka recenziju…A osim sto je profesor,ona je i zamenik direktora Batuta.Verujem da ne zna ni na kojim je radovima…Tako da…pametnom dosta…

    3. Lekari iz takozvanog kriznog štaba su propustili priliku da se izjasne da nikad situaciju nisu držali pod kontrolom, već su ispunjavali želje političara. Sada je prošlo već više meseci i mnoge njihove kolege su silom prilika ušli u kovid sistem rada, ne treba da imaju njihovu specijalizaciju da bi imali iskustvo u radu sa pacijentima. Mnogo je lekara izgubilo život zbog neorganizovano sti,manjka opreme, preopterećenosti dok su oni solili pamet. I pravilo su greške. Lagali za respiratore, terapiju u hodu izmišljali i hiljade drugih stvari. Ali i dalje je ceo zdravstveni sistem u rasulu.

  2. Na početku teksta neistina. Nisu medicinski radnici najugriženiji. Tačno je da di pojedini meducunski radnici najugroženiji, oni koji su u direktnom kontaktu sa obolelima. Ostali lekari i sestre nisu ugroženiji od prodavaca, šalterskih radnika…

    1. Ovo je neumesan komentar onda bi najugroženiji bili putnici u gradskom prevozu jer ulaze i bez maske a o gužvama svi znamo.Ipak zdravstveni radnici rade najviše baš sa zaraženim pacijentima a bilo je dana kad nisu imali odgovarajuću zaštitnu opremu a nisu odbijali da rade.Svaka čast sestrama i lekarima.

      1. Simonovic je pogodio u metu,nista vise ja tu ne bih dodao,za sada a ima toga jos.

  3. Kažem ja, sad najviše nedostaju čokolade, bombonjere i viskiji. Sad moraju da rade bez darova. I da, sigurno je devastiranje društva počelo 2012. Počelo je 1980. godine

    1. Želite da menjamo mesta?
      Sraman komentar neodgovornog gradjanina koji nipodaštava ugroženu populaciju u cilju političkog delovanja!
      SRAMOTNO!!!

  4. Postovani akademici,hvala na podrsci.Pozdravite prof Kostica predsednika SANU koji cuti a ne bi smeo…Prvi je trebao da stane na stranu prave struke a ne rezimskih doktora.Da li je ucenjen ili se plasi ja ne znam…Sramotno je sto je neuropsihijatar i mora imati misljenje.Moj je ucitelj,nekad je mislio ispravno…

    1. On i jeste na strani struke.Samo sto neki previdjaju da u Srbiji radi oko 33 000 lekara.

  5. Od 2012. godine društvo klizi u potpuno nefunkcionalno stanje kažete Vi.Promašili ste za nekoliko decenija unazad ,samo.

  6. Ljudi pametnog uma ljepo ima tabela po cjelom svijetu za svaku osobu ispisano coronom država prima 12.000 eura dok za svaki smrtni slučaj ispisan coronom država dobija 22.000 eura iz monetarnog fonda svetske banke zbog toga svaki smrtni slučaj pacijenta u slučaju prirodne smrti il drugih slučajeva porodici se nudi sa strane zdravstva upis pacijenta u coronu listu porodica dobija 3.000 eura to je sve što ja mogu da kažem o izmišlenoj coroni sad procenite sami ko više umire prirodnom smrtču danas.

  7. 80% onih sto cekaju ispred civid ambulante, skoro , pa zdravo, a pacijenti sa ozbilno narusenim zdravljem ne mogu ni da udju u bolnicu!bez obzira , sto su teski bolesnici, probajte da ih hospitalizujete!, samo se corona leci!tu je zaista nesto bolesno!

  8. Uredu menjate krizni stab ja nemam neki komentar za njih osim laicki a to je na pocetku korone bili su strucni organizovani odlucni i korona je bila donekle zaustavljena.Zasto su posle toga olabavili sve mere nije mi jasno a sve je pocelo od otvaranja nocnih klubova pa derbija i onda redom.Onda je doslo dò ovogs teskog stanja gde i sada imaju cudne postupke otvaranje bazena bioskopa sa porukama drzite rastojanje a rastojanja nema nigde a i dalje mnogi ne nose maske.Experimentisu sa decom da li da krenu u skolu ne daj boze da krenu to ce biti haos.Deca mala od sedam do deset godina da nekoliko sati nose maske deca da postuju distancu na veliko odmoru da peru ruke ma ajte ne zanosite se od toga nema nista.I na kraju ovi sto su za promenu kriznog staba jos nisu rekli sta bi oni i kako bi se oni borili protiv korone.Koje bi oni mere uveli?

  9. Aman,doktore Rade,hoćete li se izboriti da kadar u kovidu prima neki dodatak,za ovo crnčenje?!Da li imate predstavu koliko radimo?!Lekari,sestre,higijena…Pa,da li je normalno da ostali skriveni u raznim rupama,primaju istu platu,kao mi koji se raspadamo?!Znate li da decu ne vidjamo?!Kako su se u ostalim gradovima izborili za dodatak?!Kako?!

  10. Naivan je naslov ovog clanka prema sadrzini teksta,koji nosi mnoge istinite,uzbudljive poruke Javili su se napokon akademici Srpske akademije nauka,potpisnici Apela sa obrazlozenjima.Javili su se profesori:SasaBabic sa Filozofskog fakulteta,profesorPredrag Simonovic sa Bioloskog fakulteta,sa najopsirnijim ,najsnaznijim,najuboitijim recima,kojima nije samo izrekao svoje misljenje o tzv.Kriznom stabu,vec mnogo,mnogo sire o urusavanju celokupnog drustvenog zivota ,koji je dosao do potpune propasti.Profesor je odao postovanje medicinskim radnicima koji su se rudarski borili sa epidemijom,sa velikim entuzijazmom i etikom.Profesor Simonovic poziva da se proveri strucnost lekara Kriznog staba{za dr Dariju je izneo nekoliko podataka}.

  11. Mi smo narod koji nit’ se tera nit’ se vodi. Kad su nam ogranicavali kretanje i kaznjavali nas sto se okupljamo, bunili smo se i izasli da se okupimo i protestujemo. Sada nam smeta sto je bilo dozvoljeno okupljanje. Digli smo citavu pobunu kako cemo izvoditi pse napolje, a sada uopste o tome ne razmisljamo. Sada kad nam nije zabramjeno da rostiljamo, sto nam nije zanranjeno kad korona hara… I tako u nedogled, nikad zadovoljni i nikad da se u pamet uzmemo. I, na kraju, sta ima ko nama da govori kad smo mi svi strucnjaci za sve.

  12. Ako se samo radi o utiscima, pitamo se o čijim utiscima se radi…Ako nemate poverenje u svoje kolege, pođite od sebe…Od istih cenjenih profesora ste učili…Bolje bi bilo da delite savete pacijentima nego što ste dopustili da vas uvuku u politikanstvo…Pronašao sam na spisku par imena koja poznajem, hmmm…ili sam mislio da ih poznajem.Ipak, svako bi trebalo da se bavi svojim poslom, političari politikom, doktori zdravljem građana…

  13. Sujeta ubi ove koji nisu u kriznom štabu.Ista priča kao sa.mehaničarima „ko ti je ovo radio pojma nema“!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.