SMATSA školovanje iračkih pilota

Ostavite komentar


  1. Iznenadjuje da ovako nesto moze da se pojavibu medijima….i najnizi drzavni sluzbenik zna da Ambasador bilo koje zemlje ne moze da potpise bilo kakav komercijalni ugovor a posebno ne sa firmom iz druge drzave u ovom slucaju Srbije.Smesno zaista

  2. Najbitniji deo cele priče je da su amaterima zabranjeni dronovi. Ali taj deo se ne vidi u ovom članku. Kaobajagi regulacija, umesto da na pravi način ograniče zloupotrebu dronova, oni su smislili da jure i kažnjavaju amatere po parkovima i livadama. Amater kome je stalo do svog drona bira gde i kako leti, vandal koji ima druge ciljeve sigurno može da priušti da odbaci dron nakon što napravi glupost (kao ono sa zastavom). E sad, taj zakon ne zaustavlja vandala da uradi šta hoće, ali izlaže amatera šikaniranju. Jedino pravo rešenje su jammeri frekvencija na mestima od značaja i privremeni jamming na mestima manifestacija. To znači da na tim lokalitetima dron ne može da leti jer ne može da se poveže sa svojim daljinskim na daljinama većim od par metara, što ga stalno vraća u homing režim gde automatski ide unazad ka mesto svog poletanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.