Snažno nevreme sa gradom pogodilo mnoge krajeve Srbije 1Foto: Fonet / Marko Dragoslavić

Snažno nevreme sa gradom pogodilo je danas mnoge krajeve u Srbiji, kiša praćena jakim vetrom zahvatila je Novi Sad i Beograd, a reporteri FoNeta javljaju da su u upojedinim delovima grada polomljena stabla i stvorene bujice što je izazvalo zastoje saobraćaja.

Prema izveštajima Radio-televizije Srbije, grad je pogodio Kopaonik, Zlatibor, Kraljevo, Ljuboviju, Vladimirce, sela u užičkom kraju, dok je u Sremu za pola sata palo oko 25 litara kiše po metru kvadratnom.

U ulici Cara Dušana u Zemunu dva stabla pala su na vozila gradskog saobraćaja, a desetine autobusa stajalo je skoro 1sat i po dok je trajao uviđjaj, pa je nastao potpuni saobraćajni kolaps.

U Novom Sadu jak olujni vetar polomio je stablo u Ulici Bate Brkića, koje je uništilo jedan automobil, ali niko nije povređen, javlja RTS, navodeći izjavu zvaničnika Gradskog zelenila da su ekipe tog preduzeća imale dvadesetak intervencija u gradu i da je pričinjena šteta na nekoliko automobila.

Meteorolozi za sutra predviđaju duže sunčane periode, ali pljuskove sa grmljavinom, promenjivo oblačno i tolo, sa temperatirom do 32 stepena.

Za idući sedmicu najavljuje se tepmerature iznad 30 stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u 19.35 hitno upozorenje na jak pljusak, grmljavinu i grad.

Oblačnost koja uslovlјava jak plјusak, grmlјavinu, grad i olujni vetar sa područja Lazarevca, Lјiga i Divčibara će se preko Šumadije u naredna dva časa premeštati dalјe na istok, piše u hitnom upozorenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari