Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se, kako se sumnja, vidi direktor Zavoda za sport i medicinu G. B. kako napada žensku osobu zaposlenu u toj ustanovi. Ovim povodom oglasilo se Više javno tužilaštvo, koje je navelo da je naložilo „da se odmah privede muško lice sa snimka koje nasrće na jednu od žena koja se nalazi u prostoriji“.

Snimak koji kruži društvenim mrežama nastao je 2021. godine. Na njemu muškarac za koga se sumnja da je direktor Zavoda za sport fizički nasrće na žensku osobu, odguruje je i unosi joj se u lice.

Ovim povodom Više javno tužilaštvo saopštilo je da će biti pokrenuta istraga.

– Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izdao je nalog da se odmah privede muško lice sa snimka koje nasrće na jednu od žena koja se nalazi u prostoriji. Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radnje u ovom slučaju, u cilju utvrdjivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

https://twitter.com/i/status/1557688317948329991

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari