Trinaestogodišnju devojčicu J. Z. učenicu jedne osnovne škole u Pirotu, krajem prošle nedelje brutalno su zlostavljale tri devojčice iz iste škole i jedna učenica druge škole. Zlostavljanje je mobilnim telefonom snimila njena drugarica, koja je prisiljena da prisustvuje i zabeleži sve što se dešavalo.

Trinaestogodišnju devojčicu J. Z. učenicu jedne osnovne škole u Pirotu, krajem prošle nedelje brutalno su zlostavljale tri devojčice iz iste škole i jedna učenica druge škole. Zlostavljanje je mobilnim telefonom snimila njena drugarica, koja je prisiljena da prisustvuje i zabeleži sve što se dešavalo. Snimci duže vreme kruže među školskom omladinom, ali i u gradu. Pirotska policija je potvrdila da je pokrenula pretkrivični postupak protiv jedne osobe osumnjičene za zlostavljanje.
Na snimcima se jasno vidi kako devojčicu tuku dve leđima okrenute ženske osobe, čuje se kako joj naređuju da skine odeću i kako je, kada ona pokuša da se odupre, udaraju po licu i glavi. Na jednom od snimaka devojčica je potpuno naga i pod prisilom zlostavljačica, pokušava da se defloriše hemijskom olovkom.
Roditelji zlostavljane devojčice saznali su šta se dogodilo od komšija, iako su kako oni tvrde, nadležni u školi mnogo pre njih saznali šta se desilo.
– Devojčice odranije poznate po maltretiranju vršnjaka, odvele su moju kćer i njenu drugaricu iz razreda uz pretnje batinama u kuću jedne od njih. Punih osam sati su se brutalno iživljavale nad mojim detetom. Maltretitrale su je, tukle, seksualno zlostavljale… Dete nam se nije poverilo, već se sa drugaricom koja je snimala zlostavljanje, obratila pomoćnici direktora škole. U pismenoj izjavi opisala je šta je doživela. Čuli smo da je snimak kružio i u nastavničkoj kancelariji škole. Niko nas nije obavestio o tome. Kada smo od komšija saznali šta se dogodilo otišli smo kod direktora škole. On nas je uveravao da je dobio izjavu, ali da ne zna da postoji snimak – kaže otac zlostavljane devojčice D. Z. Roditelji su zlostavljanje prijavili Policijskoj upravi Pirot gde su saznali da niko iz škole nije ništa prijavio. Devojčicu je, nakon što je saslušao inspektor za maloletničku delinkvenciju, pregledao ginekolog i razgovarala je sa dečjim psihologom. Nasilnice su pozvale starije dečake da im se pridruže. Jedan od njih je, kada je razumeo da su u pitanju maloletnice, naterao te devojčice da vrate odeću mom detetu i izveo je iz kuće. Zahvalni smo mu što nam je poštedeo dete daljih neprijatnosti – navodi D. Z.
Roditelji zlostavljane devojčice ceo slučaj su prijavili policiji i očekuju da se protiv zlostavljača preduzmu mere propisane zakonom. Direktor osnovne škole je najavio da će se danas obratiti javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari