Socijalisti u Ljuboviji će, posle godinu dana opozicionog delovanja, ponovo danas ući u lokalnu vlast, rekao je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Milovan Kovačević. Kovačević je rekao da bi na današnjoj sednici lokalne skupštine trebalo da bude ozvaničena nova vladajuća većina u kojoj su Demokratska stranka, G17 plus i SPS – PUPS, sa 18 od ukupno 35 odbornika. U opoziciju će otići Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Grupa građana Moja Ljubovija koje su do sada bile na vlasti u Ljuboviji.

Dogovor o povratku socijalista na vlast u Ljuboviji postigli su najpre lokalni odbori SPS-a i DS-a, a pre dva dana su ga prihvatile i centrale stranaka u Beogradu. Predviđeno je da sadašnji predsednik opštine Miroslav Nenadović iz DS-a na toj funkciji ostane do kraja ove godine, a da potom, do 30. juna 2011, predsednik bude iz SPS-a, pa nakon toga do izbora ponovo kadar DS-a. Dok na čelu opštine bude predstavnik jedne, na mestu predsednika Skupštine i zamenika predsednika biće predstavnik druge opcije.

Opštinsko veće koje broji devet članova biće sastavljeno od pet predstavnika SPS – PUPS i četiri predstavnika koalicije DS – G17 plus. Nakon lokalnih izbora, 11. maja prošle godine, SPS je prvi put od povratka višestranačja u Ljuboviji ostao izvan vlasti, iako je pojedinačno ostvario najbolji rezultat sa osvojenih 10 mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari