Soko svetski, maniri balkanski: Kako izgleda putovanje vozom od Beograda do Novog Sada

Ostavite komentar


  1. Putovao sam i Sokolom i „regio expresom“. Putovanje u vozu je OK, ali je kupovina karata veliki problem, jer aplikacija na Internetu ne radi dobro, a kada odete fizički na Prokop aparati za prodaju karata ne rade dobro. Onda čekate u redu i često ne možete da kupite karte i platite karticom, jer na blagajni aparat za plaćanje karticom nema kvalitetnj GPS vezu. Kupovina karata je komplikovana i naravno, lokacija Prokopa koji je predaleko i loše povezan gradskim saobraćajem sa drugim delovima grada. Kada karta bude koštala 1800 dinara mnogi će razmisliti da li će ovako putovati do Novog Sada ili će to uraditi kolima ili autobusom.

  2. Treba zabraniti hranu i piće u vozu. Sve će nekulturni zamazati isprljati, mame će davati deci smoki,žvake samo da se smire i ostaće svinjac kao kad napuštate avion. Sve puno smeća.

  3. Mene unuk pita zašto se voz ne zove Vlada Živanović. Nisam mogao da mu objasnim da od tog čike ima mnogo drugih, pametnijih, obrazovanijih, humanijih, sa izgrađenim stavom rodoljublja prema ovoj Srbiji, mnogo drugih časnih ljudi…

  4. Време је да Душан Ковачевић направи нови филм,пошто (балканског) материјала има подоста,а филм би се могао звати „Ко то тамо путује возом“ или тако нешто.

  5. Super što putnici izlaze napolje, kakav bi tek haos bio da izađu unutra?

  6. Šta će sirotinja hoće da se provoza dok je još džabe. Kada bude bilo po punoj ceni biće prazno da biraš mesto gde hoćeš.

  7. Ne kontam, šta Vam to smeta pa ovakve smešne tekstove pišete i sami sebe ponižavate+ Kasni 6 minuta, te nevalja aplikacija, te čisti se voz svaki put i sve tako… Smešno koje sve gluposti pišete. Nekada ranije o BW..kao potonuti će zgrade i sl. gluposti Lupite I nikom ništa

  8. Ajde ne lupajte, sve je (kao) bilo bolje, sad nista ne valja. Trebali smo ostati u proslom veku!?

  9. Ocajan tekst.
    Kao sastav za dvojku u osnovnoj skoli..
    A onda sam ja njemu rekao…. a onda je on meni rekao…

  10. E, ne biste vi propustili priliku da nešto ocrnite iako je za našu kasabu to veeeeliki iskorak napred. Da nije tog voza, onda bi ste pljuvali kako nam je železnica najgora na svetu. Ako je ovo prvi korak, ja sam zadovoljan.

  11. Učinjenom poslu mane nema. Pola ljudi ovde nije shvatilo poruku teksta…a da smo prljavi i aljkavi ne vredi ni komentarisati…peron na renoviranoj stanici u Novom Sadu je već uveliko uflekan prosutom kafom i ocedinama iz limenki…dugo ćemo još čekati na lepe i kulturne navike naših ljudi

  12. Mi smo cudo od naroda! Nema nama leka da ozdravimo od nepristojnosti, bahatosti, krsenja pravila i sebicnosti.

  13. Ne zna se koliko će koštati karta, zna se samo da će biti preskupa. Bravo majstore.

  14. Kad ne bi spomenuo Vucica, propao bi ti tekst. Kao, kasni izgradnja do Subotice i kao nije ekonomski opravdan i kao jadna centralna Srbija. Sve je mnogo bolje nego pre 10 ili 15 godina i mnogo izvesnije da ce brza pruga biti u citavoj Srbiji.

  15. Voz može da se čeka i na Novom Beogradu. A deo gde stjuardese govore ljudima da ne ulaze jer je to Soko nije tačan, jer se Soko ne zaustavlja u manjim mestima, samo ih prolazi. Voz je lep i čist, barem za sad, i stigne se za 32 minuta (sa Novog Beograda) kao što je i najavljeno. Studirao sam u Novom Sadu, i nisam mogao da prežalim kada su ukinuli polaske, nažalost pruga je gotova nakon što sam ja završio master studije 🙂 molim Vas da prvo nešto istražite, pa tek onda napišete tekst, jer je ovde promašena suština.

  16. Numeracija sedista u kolima je Tako zbrkana, Ako putuje porodica sci ce biti razdvojeni. Rezervacija sa dva uzastopna broja moze vas iznenaditi pa cete sedeti u istom redu ali na levoj I desnoj strani do prozora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.