Sombor: Sajam roditeljstva u subotu 1Izvor: Ministarstvo prosvete

U vrtiću „Bubamara“ u Somboru u subotu, 5. marta biće održan Sajam roditeljstva, koji zajedno organizuju Ministarstvo prosvete i Grad Sombor.

Cilj ove manifestacije je da da roditelji kroz različite edukativne i interaktivne radionice saznaju kako da unaprede svoje roditeljske veštine, dobiju informacije o uslugama i vidovima podrške sistema koje mogu ostvariti na nivou lokalne samouprave, kao i da zajedno sa svojom decom učestvuju u kreativnim, istraživačkim, sportskim i drugim aktivnostima.

Sajmovi roditeljsta sprovode se u okviru projekta Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva prosvete, koji se realizuje uz podršku Svetske banke i unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Projekat podržava Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača za implementaciju novog programa, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, podstiče uključivanje dece u  kvalitetan sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u cilju obezbeđivanja jednakih uslova za razvoj sve dece.

Pored navedenog, kroz projekat će biti obezbeđeno 11.000 novih mesta u vrtićima za decu, kroz izgradnju novih i rekonstruciju i adaptaciju postojećih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari